Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: William en Catherine beginnen bezoek aan Pakistan

15 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Terwijl koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor een staatsbezoek in India verblijven, zijn prins William en zijn vrouw Catherine dinsdag begonnen aan hun vijfdaagse bezoek aan Pakistan. Het is het eerste officiële bezoek van de hertog en hertogin van Cambridge aan het land.

Het Britse koppel trapte de dag af op een school in Islamabad. Hier ontmoetten William en Catherine leerlingen van 4 tot 18 jaar. Daarnaast zagen ze in de praktijk hoe het programma Teach for Pakistan, een afgeleide van het Britse Teach First, leraren snel opleidt. Het bezoek staat in het teken van de kwaliteit van opleiding en hoe meisjes die inzetten in hun vervolgonderwijs en toekomstige carrières.

Lees verder onder de foto's.

President Alvi en premier Khan

Vroeg in de middag bezocht het paar president Arif Alvi en zijn echtgenote. Daarna stond een ontmoeting met premier Imran Khan op de agenda. Khan was een goede vriend van William's moeder, prinses Diana. 

William en Catherine eindigen hun bezoek dinsdag met een receptie bij het nationale monument in Islamabad, waar er verschillende optredens van lokale musici op het programma staan.

Lees verder onder de foto's.

Traditionele kleding

Catherine pakte tijdens de eerste dag van het staatsbezoek uit met twee traditionele Pakistaanse outfits. Zij droeg naar de school in Islamabad een diepblauwe 'kurta', een lange blouse met een nauwgesloten broek tot op de enkels. Tijdens het bezoek aan president Alvi droeg de hertogin een groene outfit, geïnspireerd op de kurta.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--