Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijkersvraag: mogen de Oranjes samen in één vliegtuig?

18 december 2023 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie maakt regelmatig lange reizen met het vliegtuig. Wij ontvingen van jullie de vraag of de koninklijke familie samen in een vliegtuig mag. We hebben dit voor jullie uitgezocht.

Ja, de leden van het Koninklijk Huis mogen samen in één vliegtuig. Het klinkt een beetje hard, maar mocht er een ongeluk gebeuren met het vliegtuig, zijn er genoeg andere familieleden die de rol als troonopvolger kunnen aannemen. Daarom mogen koning Willem-Alexander, koningin Máxima enhun dochters samen in hetzelfde vliegtuig.

Met een klein vliegtuigje naar Saba

De toenmalige prins Willem-Alexander maakte een primeur toen hij voor het eerst in 1987 met zijn ouders mee mocht met een klein vliegtuig naar Saba en Sint Eustatius. Eerder mocht het koninklijke gezin voor de veiligheid alleen met een marineschip vertrekken naar het Caribisch gebied. Prinses Amalia vertrok dit jaar voor het eerst naar het Caribisch gebied voor een tweeweekse kennismakingsreis. Na haar vliegreis kwam ze veilig aan op het vliegveld van Saba, samen met haar ouders. 

Kijk de video onder de foto:

Koning Willem-Alexander, koningin Máxime en prinses Amalia op het vliegveld op Saba, 2023.
Koning Willem-Alexander, koningin Máxime en prinses Amalia op het vliegveld op Saba, 2023.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--