Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe en koningin Letizia zwaaien nu ook hun jongste dochter prinses Sofía uit

29 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia zwaaien vandaag hun jongste dochter prinses Sofía uit die dit schooljaar begint aan het UWC Atlantic College of Wales. De 16-jarige prinses gaat net als 'onze' prinses Alexia twee jaar in Wales studeren. Daarmee blijft het koningspaar met een leeg nest achter in Madrid.

Waar haar zus prinses Leonor vorig jaar haar studie aan het Atlantic College in Wales afrondde, is het dit keer de beurt aan prinses Sofía. De 16-jarige vertrekt vandaag vanuit Spanje naar Wales om daar fris en fruitig aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Het afscheid vond plaats nabij het Zarzuela-paleis in Madrid. De jongste dochter van het koningspaar nam ook innig afscheid van hun hond.  

Lees verder onder de foto. 

Afscheid-sofia-madrid
Prinses Sofía (16) neemt afscheid van haar ouders en hond.

Felipe en Letizia blijven achter met een leeg nest

Voor Felipe en Letizia wordt het nu wel heel stil in huis, want ze blijven met een leeg nest achter. Het stel zwaaide eerder deze maand al hun oudste dochter uit die drie jaar gaat studeren aan de militaire academie in Zaragoza. Prinses Leonor is inmiddels al aan de bak, het Spaanse hof deelde al leuke foto's van haar eerste dag in uniform

Lees verder onder de foto's.

ANP-476638956
Prinses Sofía vertrekt naar Wales, en neemt afscheid van haar ouders koning Felipe en koningin Letizia.
ANP-476638955

Ook in het huis van prins Constantijn en prinses Laurentien wordt het stil

Ook voor prins Constantijn en prinses Laurentien wordt het stilletjes dit schooljaar. Hun drie kinderen vliegen net als prinses Leonor en Sofía uit. Zo gaat graaf Claus-Casimir studeren in Turijn en vertrekt gravin Leonore (de jongste dochter van het stel) naar Wales. Ze lijken klaar te zijn voor hun internationale avontuur. "Ze zeggen van wel", zegt prinses Laurentien tegen Blauw Bloed. "Ze vliegen allemaal weer uit, dat is ook altijd weer even wennen, want je hebt een fijne tijd met elkaar doorgebracht. Maar het gaat ze hartstikke goed en ze hebben ook weer alle energie."

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--