Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe reikt Pelayo Award uit

21 november 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft de Pelayo Award uitgereikt. De prijs is bedoeld voor juristen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het Spaanse justitiële apparaat. "Het werk van de grote juristen in onze samenleving heeft een diepe betekenis omdat Spanje een volwaardige en moderne rechtsstaat is", zei Felipe in zijn toespraak.

De koning reikte de award uit aan Tomás de la Quadra-Salcedo, hoogleraar bestuursrecht aan de Carlos III Universiteit van Madrid. Hij heeft tal van hoge juridische functies bekleed en was begin jaren negentig minister van Justitie. Felipe prees de winnaar om zijn toewijding voor het ambt en zijn sociale betrokkenheid.

Felipe benadrukte dat de rechtsstaat niet iets routinematigs, neutraal en mechanisch kan zijn, gespeend van waarden en ongevoelig voor sociale behoeften. "Volgens de grondwettelijke formulering is onze rechtsstaat sociaal en democratisch. Daarom moet het de hoogste idealen van vrijheid, rechtvaardigheid, gelijkheid en politiek pluralisme verwezenlijken die inherent zijn aan de waardigheid van de persoon", zei de koning.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--