Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip regelt half miljoen mondkapjes uit China

16 maart 2020 · Leestijd 2 min

Mede dankzij "de persoonlijke tussenkomst van de koning" ontvangt België deze week een schenking uit China van een half miljoen mondmaskers en 30.000 testkits voor de strijd tegen Covid-19. Dat schrijft de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block op haar website.

De eerste 300.000 maskers zijn maandagmiddag in Luik aangekomen. Het tweede deel volgt volgens De Block later deze week. Ze zijn in de eerste plaats bestemd voor de zorgverleners in België. De Block: "Onze zorgverleners staan in de frontlinie in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, we moeten hen zo goed mogelijk beschermen. Ook de extra testkits zijn belangrijk."

Het materiaal wordt geschonken door de Jack Ma Foundation en de Alibaba Foundation. Jack Ma is een Chinees zakenman en oprichter van een van de grootste webwinkels ter wereld. Koning Filip ontmoette hem in 2015 tijdens zijn staatsbezoek aan China.

Lees verder onder de foto.

filip_labaratorium.jpg

De Belgische vorst woonde afgelopen woensdag een infosessie bij over de impact van het coronavirus. Hij liet zich door wetenschappers bijpraten.

Politieke zaken

Koning_Filip_en_premier_Sophie_Wilmes.jpg

Naast de zorgwekkende corona-situatie houdt de koning zich bezig met politieke zaken. Filip heeft maandag demissionair premier Sophie Wilmès de opdracht gegeven een regering te vormen. Hij deed dat nadat de twee informateurs hun eindverslag hadden aangeboden.

Lees verder onder de foto.

In het verslag schrijven Kamervoorzitter Patrick Dewael en Senaatsvoorzitter Sabine Laruelle dat de demissionaire regering "voldoende steun geniet in het parlement om de dringende problemen waaraan ons land het hoofd moet bieden verder aan te pakken". Wilmès heeft de opdracht aanvaard, meldt het paleis.

Een groot deel van de politieke partijen in België sloot zondagavond een akkoord om de demissionaire regering voor maximaal zes maanden volmachten te geven om maatregelen te kunnen treffen rond de coronacrisis.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--