Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Spannend: koning Harald gaat vandaag onder het mes

12 maart 2024 · Leestijd 2 min

Het is een spannende dag voor koning Harald van Noorwegen. De 87-jarige vorst gaat vandaag weer onder het mes. Hij wordt geopereerd aan zijn hart, zo meldt het Noorse hof.

Tijdens een vakantie in Maleisië liep koning Harald eind februari een infectie op, waardoor hij in het ziekenhuis belandde op het Maleisische eiland Langkawi. De koning kreeg daar goede zorg, en mocht uiteindelijk met een tijdelijke pacemaker terug naar Noorwegen.

Permanente pacemaker

Vandaag meldt het Noorse hof dat de 87-jarige koning opnieuw onder het mes moet. Hij krijgt namelijk een permanente pacemaker vanwege een te lage hartslag. De ingreep vindt vandaag plaats in het Rikshospitalet in Oslo. "Hierna blijft de koning nog enkele dagen in het ziekenhuis", aldus het hof. Kroonprinses Mette-Marit en prinses Ingrid Alexandra waren vorige week nog in het ziekenhuis om koning Harald te bezoeken.

Lees verder onder de foto.

ingrid-alexandra-mette-marit-ziekenhuis
Kroonprinses Mette-Marit en prinses Ingrid Alexandra bij het ziekenhuis in Oslo.

Update: De pacemaker van de Noorse koning Harald is met succes geplaatst, zo meldt het Noorse hof. "Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag een permanente pacemaker ontvangen. De operatie was succesvol en het gaat goed met de koning", aldus de arts van de 87-jarige Harald.

Broze gezondheid

Koning Harald kwakkelt al langer met zijn gezondheid. Zo heeft de koning vaker last van een luchtweginfectie en loopt hij met behulp van wandelstokken. Toch is de Noorse vorst niet van plan om af te treden, zoals zijn collega koningin Margrethe begin dit jaar deed. Koning Harald maakte recentelijk nog heel duidelijk dat hij een eed heeft afgelegd aan de grondwet die volgens hem "voor het leven" is.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--