Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning opent internationaal symposium vanuit eigen huis

7 juni 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander heeft maandag de vijftiende editie van het internationale Nidovirus Symposium geopend. Hij kon dat vanuit zijn eigen huis doen. Nidovirussen vormen een orde van virussen waar ook het coronavirus onder valt.

Het symposium zou eigenlijk vorig jaar al plaatshebben maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Omdat de crisis nog altijd niet voorbij is, werd voor dit jaar een online alternatief opgezet. De koning woonde behalve de opening ook de keynote-lezing bij. Deze ging over de oorsprong van Covid-19 en de ontwikkeling van vaccins.

Tijdens het tweedaags symposium delen wetenschappers uit de hele wereld de meest recente resultaten van hun onderzoeken. De bijeenkomst wordt normaal gesproken elke drie jaar georganiseerd. Dit jaar zijn de Universiteit Utrecht, het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum de gastheren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--