Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia loopt al de hele week op déze opvallende schoenen

12 mei 2024 · Leestijd 2 min

De Spaanse koningin staat bekend om haar gedurfde stijlkeuzes. Zo draagt de koningin regelmatig leer of items met cut-outs. Deze week valt het ons op dat Letizia haar oog heeft laten vallen op een wel heel normaal paar schoenen.

Koninginnen en prinsessen lopen doorgaans op torenhoge hakken rond. Zelfs op de meest oncomfortabele momenten zoals een lange stadswandeling op Koningsdag, dragen vrouwelijke royals hakken. Je ziet het dan ook niet vaak dat koninginnen platte schoenen dragen. In Colombia verraste koningin Máxima door sandalen te dragen in plaats van pumps. Dit keer zijn alle ogen gericht op koningin Letizia die deze week bij haar bezoeken verschillende witte sneakers droeg.

Koningin op sneakers

Op maandag 6 mei droeg de Spaanse koningin een verrassend betaalbaar jasje van Mango. Het roze jasje van bouclé werd gedragen op een witte broek. Maar de meeste aandacht ging uit naar haar minimalistische witte sneakers van MUthebrand, die overigens ook erg betaalbaar zijn.

Lees verder onder de foto.

letizia-sneakers6mei
Koningin Letizia verschijnt op sneakers tijdens een werkbezoek op 6 mei.

Een dag later, op 7 mei, was het opnieuw raak. Letizia droeg een smetteloos wit pak, wederom van Mango. Deze paarde de koningin met een ander paar witte sneakers, deze keer van het merk vivobarefoot.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens een herdenkingsevenement ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de Nationale Politie in Spanje, op 8 mei, droeg Letizia wederom een blazer op een witte broek. De koningin had dezelfde witte sneakers aan als de dag ervoor.

Lees verder onder de foto.

letizia-nationale-politie
Koningin Letizia draagt voor de derde keer op een rij witte sneakers.

Gezondheid koningin Letizia

De reden voor deze opvallende schoenkeuze is waarschijnlijk minder rooskleurig. De Spaanse media hebben namelijk gemeld dat de 51-jarige koningin momenteel kampt met een medische aandoening die haar ertoe dwingt om lagere schoenen te dragen. De koningin heeft een beknelde zenuw in haar voorvoet en chronische pijn onder haar voet. Deze klachten kunnen voortkomen uit overbelasting, bijvoorbeeld door veel op hoge hakken te lopen, maar kunnen ook verband houden met aanleg of leeftijd. Hierdoor zat de koningin op een stoel tijdens de passade tijdens het staatsbanket in Amsterdam vorige maand.

Foto's: ANP / Instagram @Casareal

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--