Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haken, punniken en breien: koningin Máxima krijgt les van senioren

24 januari 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima brengt vandaag een bezoek aan Almere Haven. Het bezoek staat in het teken van de oudere bewoners van dit stadsdeel, waarbij aandacht is voor verbinding tussen de wijkgenoten en uitdagingen die de bewoners kunnen tegenkomen. En de koningin pikt ook meteen een lesje handwerk mee.

De koningin start haar bezoek in het Buurtlokaal. Dit is een ontmoetingsplaats waar inwoners samenkomen om elkaar te leren kennen, bij te praten of samen te eten. Ook worden hier door vrijwilligers verschillende activiteiten georganiseerd. Máxima bezoekt vanmiddag de handwerkclub, waar ze met de deelnemers in gesprek gaat over hun leven in Almere Haven en over thema's die hen bezighouden.

Lesje handwerk

Een lesje punniken, borduren, breien en haken kan dan natuurlijk niet ontbreken. Geen onbekend terrein voor de koningin, want Máxima heeft meegeholpen aan het borduurwerk op de gordijnen van Paleis Huis ten Bosch. 

Lees verder onder de foto.

maxima-punniken-almere-haven
Een van de senioren laat koningin Máxima zien hoe ze dit handwerkproject goed uitvoert.
Koningin Máxima laat trots zien wat ze heeft gemaakt-2024
Koningin Máxima laat vrolijk zien wat ze heeft gemaakt tijdens de handwerkles.

Digitale vaardigheden van senioren

Ook bezoekt Máxima Senior-Live; deze organisatie biedt hulp aan senioren bij vragen over het gebruik van hun computer, tablet en smartphone. Senior-Live wil op deze manier mensen met beperkte digitale vaardigheden ondersteunen en hun zelfredzaamheid vergroten. Koningin Máxima sluit aan bij het beantwoorden van vragen over het werken met digitale apparatuur. Aansluitend spreekt de koningin met medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van Senior-Live over het belang van computerhulp en manieren om de participatie van ouderen te bevorderen. 

Lees verder onder foto.

Koningin Máxima praat met de inwoners van Almere Haven-2024.
Koningin Máxima praat met de inwoners van Almere Haven.

Buitenschoolse activiteiten voor leerlingen

De koningin vervolgt haar bezoek in de scholengemeenschap De Meergronden, de oudste middelbare school van Almere. Hier vertellen de leerlingen aan Máxima over hun deelname aan een kunstproject. Daarna spreekt koningin Máxima met leerlingen, ouders en begeleiders van de Haven Academie. De Haven Academie is een initiatief voor leerlingen van de basisscholen in Almere Haven en voor leerlingen van De Meergronden om hun kansen in de wijk te verbeteren. Zo worden buitenschoolse activiteiten aangeboden, zoals samen koken en eten, kickboksen of muziek en sieraden maken. De koningin is vaker betrokken bij kunst en cultuur, zo deelde ze vorig jaar de Cultuurfonds Prijs uit in Rotterdam. 

Koningin Máxima bekijkt het kunstproject van een leerling van de scholengemeenschap De Meergronden-2024
Koningin Máxima bekijkt het kunstproject van een leerling van de scholengemeenschap De Meergronden.

De outfit van Máxima

Máxima draagt vandaag een bruine jurk met een bijpassende jas. Daaronder draagt ze hoge laarzen. De jurk die Máxima vandaag draagt, komt van het Griekse label Zeus + Dione.

Máxima's jurk Almere Haven 2024
Máxima's jurk is van het Griekse label label Zeus + Dione.

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--