Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima grapt over koning Willem-Alexander: "Dan heb ik hem goed opgevoed"

7 mei 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima brengt vandaag een bezoek aan het Vadercentrum Adam in Den Haag, een plek waar mannen en vaders samenkomen om iets met elkaar te ondernemen. Tijdens haar bezoek krijgt de koningin bovendien een aantal leuke anekdotes over koning Willem-Alexander te horen.

Chique en geruit

Koningin Máxima draagt tijdens haar werkbezoek aan het Vadercentrum een chique geruite culotte en een bijpassende mantel. Het is niet de eerste keer dat ze voor deze outfit kiest. In 2018 duikt ze voor het eerst op met deze geruite look van het Spaanse label Massimo Dutti, tijdens een VN-reis naar Washington. Drie jaar later verschijnt ze opnieuw in deze outfit tijdens een bezoek aan het overstroomde Valkenburg.

Lees verder onder de foto.

Koningin Máxima kiest voor haar werkbezoek aan het Vadercentrum voor een geruite outfit
Koningin Máxima kiest voor haar werkbezoek aan het Vadercentrum voor een geruite outfit.

Fietsenmaker

Tijdens haar werkbezoek krijgt de koningin een rondleiding door het pand, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo neemt ze een kijkje in een weggeefwinkel, een voedselbank, een sociaal restaurant, een Repair Café en het buurtvadersproject. Koningin Máxima praat daar met de buurtbewoners die betrokken zijn. In het Repair Café vertelt een man wat er allemaal komt kijken bij het repareren van een fietsband. Zelf wordt de koningin ook nog met een tang aan het werk gezet, wat onderstaande beelden oplevert.

Lees verder onder de foto's.

Koningin Máxima aan het werk in het Repair Café van het Vadercentrum
Koningin Máxima aan het werk in het Repair Café van het Vadercentrum.
De koningin krijgt uitleg van één van de betrokken buurtbewoners.
De koningin krijgt uitleg van één van de betrokken buurtbewoners.

"Dan heb ik hem goed opgevoed"

Koningin Máxima is niet de enige royal die op bezoek is geweest bij het Vadercentrum. Ook koning Willem-Alexander komt volgens de betrokkenen van het Vadercentrum zo nu en dan in zijn privétijd naar deze plek om vrijwilligerswerk te doen. De buurtbewoners vertellen de koningin dan ook veel verhalen over haar man. Zo vertelt iemand dat de koning een fiets heeft gemaakt die het nog steeds doet en dat hij heel netjes omgaat met gereedschap, waarop koningin Máxima grapt: "Dan heb ik hem goed opgevoed!"

Lees verder onder de foto.

De koningin in gesprek in het Repair Café.
De koningin in gesprek in het Repair Café.

Cadeautjes

Na de rondleiding gaat koningin Máxima in gesprek met de initiatiefnemers, samenwerkingspartners en de vele vrijwilligers van het Vadercentrum. Zij vertellen over hun ervaringen en wat hun betrokkenheid bij het Vadercentrum voor hen betekent. Aan het einde van haar bezoek ontvangt de koningin enkele cadeautjes van bezoekers en vrijwilligers van het Vadercentrum, waaronder een zelfgehaakt mutsje in de kleuren van de Nederlandse vlag en een spiegel met daarop een Bijbelse tekst.

Lees verder onder de foto's.

Koningin Máxima krijgt verschillende cadeautjes tijdens haar werkbezoek.
Koningin Máxima krijgt verschillende cadeautjes tijdens haar werkbezoek.
Koningin Máxima in gesprek met de initiatiefnemers, samenwerkingspartners en de vele vrijwilligers van het Vadercentrum
Koningin Máxima in gesprek met de initiatiefnemers, samenwerkingspartners en de vele vrijwilligers van het Vadercentrum.

Appeltje van Oranje

Het Vadercentrum is ontstaan in 2000 omdat er in de wijk weinig activiteiten waren specifiek gericht op mannen en vaders, terwijl die behoefte er wel was. Steeds meer mannen melden zich en het aantal activiteiten voor zowel mannen als vrouwen is in de loop der jaren uitgebreid. In oktober 2023 was het Vadercentrum één van de winnaars van een Appeltje van Oranje. Het Appeltje van Oranje is een prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2023 was ‘Bruggenbouwers in de buurt’. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--