Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima gamet in luchtige zomeroutfit van Natan

12 september 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima waant zich vanochtend even in een heel andere wereld. Ze brengt namelijk een bezoek aan de game-industrie in Amsterdam. Koningin Máxima zit op het puntje van haar stoel en draagt een luchtige zomeroutfit die we al eens vaker hebben gezien. En ja, ze gamet zelfs een potje mee.

Koningin Máxima leert vandaag over de groei van de game-industrie in Nederland. De koningin krijgt een rondleiding door de Dutch Games Association bij studio Guerrill in onze hoofdstad. Maar het bezoek bestaat uit meer dan een potje gamen. Zo werkt de organisatie die Máxima bezoekt samen met het Rijksmuseum en worden huidige sociale en ecologische uitdagingen in games weerspiegelt. 

Lees verder onder de foto.

máxima-werkbezoek-amsterdam
Koningin Máxima luistert aandachtig naar vertegenwoordigers in de game-industrie.

Zo praat Máxima onder andere met de makers van de game Hackshield. Een spel waarin jongeren spelenderwijs leren over digitalisering. Games zijn immers een hele creatieve manier om een maatschappelijk thema bespreekbaar te maken bij deze jonge doelgroep. 

Lees verder onder de foto.

máxima-gamen-amtserdam2
Koningin Máxima zwaait naar het publiek in Amsterdam.

Koningin Máxima hergebruikt (weer) een outfit van Natan

Máxima verschijnt bij het bezoek in een outfit van het Belgische modehuis Natan die we al eerder hebben gezien. Ze draagt een wijde goudkleurige blouse op een ruimvallende linnen broek. Lekker luchtig en daarmee uiterst geschikt voor dit klamme weer. Opvallend is dat Máxima steeds vaker outfits hergebruikt. Zo trok ze voor het streekbezoek aan de Gelderse Vallei haar Koningsdag-outfit van april dit jaar uit de kast, ook een ontwerp van Natan. En vorige week droeg Máxima een vrolijke oranje japon die we herkennen van eerdere werkbezoeken. Wederom een ontwerp van Natan. Een duurzame keuze van de koningin, waar ontwerpen van Natan zich prima voor lenen zo blijkt. 

Lees verder onder de foto.

máxima-gamen-amsterdam
Koningin Máxima arriveert in outfit van Natan in Amsterdam.

Koningin Máxima doet geconcentreerd een potje mee

Tijdens zo'n werkbezoek kan een potje gamen natuurlijk niet ontbreken. Al snel komt er een geconcentreerde blik op het gezicht van Máxima die er duidelijk plezier in heeft. Bekijk de beelden hieronder!

Lees verder onder de beelden.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
maxima-gamen3
Koningin Máxima heeft het duidelijk naar haar zin in Amsterdam.

De prinsessen gameden er vroeger op los

In Huis ten Bosch werd er volop gegamed toen de prinsessen nog jong waren. In 2021 liet prinses Alexia doorschemeren dat het bij het koninklijke gezin niet áltijd even gezellig was als er Minecraft werd gespeeld. “We speelden vroeger veel Minecraft en daar kwamen altijd heel veel ruzies van", zei de prinses tijdens de aangepaste Koningsdag in Eindhoven. De game-wereld is voor koningin Máxima dan ook geen nieuw terrein. Máxima hoorde veel geruzie onder haar dochters vanwege het gamen, maar is door dit werkbezoek toch opnieuw fan geworden van games, zegt staatssecretaris Gunay Uslu (Media en cultuur), die ook bij het bezoek aanwezig is. 

Lees verder onder de foto.

Wat geloven Amalia Alexia en Ariane
De prinsessen Ariane, Amalia en Alexia tijdens een fotoshoot in de Nieuwe Kerk in Amsterdam in 2022.

'Geen tijd meer om te gamen'

Inmiddels zijn de drie dochters uitgevlogen en hebben ze geen tijd meer om te gamen. Prinses Amalia studeert in Amsterdam en prinses Alexia is teruggekeerd van haar avontuur in Wales en heeft een tussenjaar. De jongste telg van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is op dit moment het verst weg van huis. Prinses Ariane studeert namelijk in het zonnige Italië. Of Máxima binnenkort de game-controllers uit de kast pakt is niet waarschijnlijk, want ze geeft aan er helaas geen tijd voor te hebben, zo zegt ze tijdens het bezoek. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--