Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar arriveert in VS met Willem-Alexander in de cockpit

2 dagen geleden · Leestijd 2 min

Vandaag begint het vierdaagse werkbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Verenigde Staten. Het koningspaar brengt een bezoek aan de steden Atlanta, Savannah, Albany en New York City. Gisteravond arriveerden ze in Atlanta, met niemand minder dan de koning zelf als co-piloot in de cockpit.

Rond de klok van 21.00 uur lokale tijd arriveerde het regeringsvliegtuig op het vliegveld van Atlanta. Op foto's is te zien dat de koning zelf in de cockpit zat tijdens de vlucht.

Lees verder onder de foto.

Willem-Alexander cockpit
Koning Willem-Alexander in de cockpit van regeringsvliegtuig PH-GOV.

Kort na landing verliet het koningspaar het vliegtuig. Koningin Máxima droeg een lichtroze broekpak van Claes Iversen, dat ze eerder droeg tijdens het streekbezoek aan de Waddeneilanden en een VN-Reis naar Brazilië.

Lees verder onder de foto en post.

Aankomst Atlanta
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveren in Atlanta.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vol programma

De koning en koningin werken de komende dagen een vol programma af. Vandaag begint dat programma dus in Atlanta, waar ze kennis maken met de hiphopscene en de begraafplaats van Martin Luther King bezoeken. Morgen staat een bezoek aan de stad Savannah op het programma. Daarna reizen ze door naar de staat New York, waar woensdag een bezoek aan Albany en donderdag een bezoek aan New York City op de planning staat.

Lees ook: Déze banden hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima met New York City.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--