Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mary schrijft over eigen emotionele toespraak

14 november 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary, echtgenote van kroonprins Frederik, heeft op Instagram gereageerd op haar eigen emotionele toespraak. Donderdag sprak zij op de jubileumconferentie van de hulporganisatie Børn, Unge og Sorgs. Deze organisatie staat kinderen bij die een ouder, broer of zus hebben die ernstig ziek is of is overleden.

"Het was voor mij vanzelfsprekend een van de moeilijkste speeches die ik heb moeten houden", schrijft de royal. "Tot mijn eigen verbazing was ik meer ontroerd dan ik had gedacht." Mary vertelt dat ze zelf ook dierbaren heeft verloren en dat ze daar aan dacht toen ze op het podium stond. In 1997 overleed haar moeder.

"Het ging niet zozeer om mijn eigen verlies, maar meer om het feit dat velen van ons in de zaal iets speciaals gemeen hadden. We hadden allen iemand verloren en dat voelde ik", schijft Mary verder. "Ik voelde dat er begrip was." En juist dat begrip vindt de kroonprinses belangrijk. Het is volgens haar een heel belangrijk element in het rouwproces en de bij verwerking van een verlies.

Op Instagram, maar ook in de toespraak, zei Mary dat naast begrip ook hoop belangrijk is. "De hoop dat je kunt leren leven met verdriet als onderdeel van het leven en je de persoon die je hebt verloren voor altijd met je mee kunt dragen. Dat is de belangrijkste les die ik heb geleerd."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--