Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria sluit haar bezoek af in Rotterdamse haven

8 juni 2022 · Leestijd 2 min

Met een boottocht door de haven van Rotterdam heeft de Zweedse kroonprinses Victoria woensdagmiddag haar tweedaagse bezoek aan Nederland afgesloten. Tijdens de trip bezocht Victoria verschillende initiatieven op het gebied van onder meer duurzaamheid en innovatie.

Na een kort dankwoord aan de mensen die bij het tweedaagse bezoek betrokken waren, onder wie honorair consul-generaal Ben Vree, verliet Victoria in Vlaardingen het schip De Nieuwe Maze. In haar dankwoord zei de kroonprinses dat ze Nederland de afgelopen dagen op een bijzondere manier heeft gezien.

Vanwege het slechte weer werd de 44-jarige kroonprinses bij het verlaten van het schip door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb voor de regen beschermd met een paraplu. De burgemeester begeleidde Victoria tot aan de auto.

Lees verder onder de foto.

Kroonprinses_Victoria_bekijkt_onderzeeer

Eerder op de dag bekeek Victoria een schaalmodel van een Zweeds-Nederlandse onderzeeër, ontstaan uit een samenwerking tussen het Zweedse Saab en de Nederlandse scheepsbouwer Damen-Naval. De Zweedse troonopvolgster kreeg tijdens een beurs in Rotterdam Ahoy meer uitleg over het vaartuig.

Het bezoek van Victoria aan Nederland richtte zich op innovatie, duurzaamheid en gelijke rechten voor vrouwen. Het bezoek begon dinsdag in Amsterdam met een boottocht langs enkele duurzame wijken. Later op de dag sprak Victoria met prins Constantijn over Nederlandse start-ups en woonde ze een bijeenkomst en een galadiner voor de Zweeds-Nederlandse zakenwereld bij.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--