Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken! Wat droeg Máxima in de maand oktober?

3 november 2021 · Leestijd 3 min

De maand oktober is weer voorbij. Dat betekent dat het tijd is om samen met modejournalist Josine Droogendijk terug te blikken op wat koningin Máxima heeft gedragen de afgelopen maand. Zo legt Josine uit dat het belangrijk is om je kleding aan te passen aan de gelegenheid.

Dat ging helemaal goed toen Máxima in het Drents museum in Assen een tentoonstelling over Frida Kahlo opende. De Mexicaanse kunstenares stond bekend om haar doorlopende wenkbrauw. Die had Máxima niet! Frida was ook dol op een rijk kleurenpallet en dat zien we wel terug in de outfit van Máxima.

Lees verder onder de foto.

Máxima opent de tentoonstelling over Frida Kahlo.
Máxima opent de tentoonstelling over Frida Kahlo.

Wellicht dat deze outfit je bekend voor komt. Dat klopt! De koningin heeft de kleding inmiddels vier keer gedragen met vier verschillende hoeden. De eerste keer was op koningsdag 2016 in Zwolle met een zachtroze hoed.De tweede keer dat we de outfit zagen was tijdens een streekbezoek aan Flevoland in 2017. Dit keer met een felroze pillbox. In 2019 kregen we de kleurrijke kleding nog eens te zien in Duitsland. Daar koos Máxima ervoor om een zwarte hoed te dragen. De opengewerkte hoed doet Josine aan een soort donut denken. En de laatste keer was in Assen met een vrolijke bloementooi.

Lees verder onder de foto.

Máxima combineert dezelfde outfit met vier verschillende hoeden.
Máxima combineert dezelfde outfit met vier verschillende hoeden.

"In oktober was Máxima ook aanwezig bij het jubileum van het MuziekopleidersAkkoord in Utrecht. Daar liet ze zien dat het modemotto ‘less is more’ nog steeds van kracht is. Haar herfstachtige broekpak heeft niet al te veel toeters en bellen. Juist daardoor komt haar prachtige broche extra goed uit”, aldus de modekenner.

Lees verder onder de foto.

Máxima met haar oranje broekpak in Utrecht.
Máxima met haar oranje broekpak in Utrecht.

"Bij een bezoek aan de Haagse koningin Beatrixschool liet Máxima ons een culotte zien. Als u goed kijkt ziet u dat de broek eindigt op de kuit, het breedste gedeelte van het onderbeen. Daarom knapt ook eigenlijk niemand ervan op”, vertelt Josine. Koningin Máxima lijkt zich daar niet druk om te maken want ze heeft de laatste jaren al meer soortgelijke broeken laten zien. De brede riem die Máxima om de broek draagt vindt Droogendijk wel leuk. Een brede riem is volgens haar dan ook een nieuwe favoriet van de koningin omdat ze het kledingstuk steeds vaker draagt.

Lees verder onder de foto.

Vorige maand was Máxima bij een huwelijk van adelijke vrienden in Oostenrijk. Daar droeg ze een Delfts blauwe avondjurk van Carolina Herrera. De jurk hebben we in 2010 al eens gezien op de 70e verjaardag van de Deense koningin Margrethe.

Fotos: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--