Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia had 'wat goed te maken' met koningin Máxima

3 mei 2024 · Leestijd 2 min

Recentelijk waren koning Felipe en koningin Letizia in Nederland voor een staatsbezoek. Tijdens de welkomstceremonie op de Dam in Amsterdam had Letizia een klein hoedje op haar hoofd. Dat is best bijzonder, want de Spaanse koningin zou zelfs een hekel hebben aan hoeden. Het zorgde in het verleden eens voor opschudding in de media. Lees hieronder meer over dit verhaal.

Het staatsbezoek van Spanje aan Nederland was een daverend succes. In twee dagen tijd werkten de koningsparen een vol en nuttig programma af. Ook werd de hechte vriendschap tussen de koninklijke families meerdere malen benadrukt. Zo bedankte koning Willem-Alexander zijn Spaanse collega voor het opvangen van prinses Amalia, die vanwege ernstige bedreigingen een tijd in Spanje doorbracht.

Verrassend: Letizia draagt een hoed

Traditiegetrouw begon het staatsbezoek met een welkomstceremonie op de Dam in Amsterdam. Tijdens de plechtigheid was koningin Máxima niet de enige met een hoed op. Dat is best bijzonder, want het was vooraf maar de vraag of koningin Letizia zich aan de kledingvoorschriften zou houden. De Spaanse koningin staat er namelijk om bekend dat ze liever geen hoeden draagt. Volgens modejournalist Josine Droogendijk heeft Letizia er dan ook maar weinig in haar bezit. "Ze zijn echt op twee handen te tellen en dat is voor een koningin natuurlijk best uniek."

Lees verder onder de foto.

staatsbezoek-sp-nl-2
De twee koningsparen gaan op de foto met een schoolklas.

Kledingvoorschriften

Dat koningin Letizia tijdens het staatsbezoek met een hoedje verscheen is wel zo netjes, want ze had nog wat goed te maken. Toen Felipe en Letizia in 2014 naar Nederland kwamen voor een kort kennismakingsbezoek, zorgden de kledingkeuzes van de koninginnen voor wat opschudding. Mensen omschreven het uiterlijk van koningin Máxima als 'too much' en 'overdreven'. Dit omdat ze, in tegenstelling tot koningin Letizia, een grote hoed droeg. De kritiek op Máxima was echter niet terecht, aangezien zij de gastvrouw was en de kledingvoorschriften mocht bepalen.

felipe_máxima_letizia_willem-alexander
Kennismakingsbezoek van Spanje aan Nederland, 2014.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--