Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het liefdesverhaal van prins Carl Philip en prinses Sofia

2 april 2024 · Leestijd 3 min

Er werden heel wat wenkbrauwen gefronst toen de Zweedse prins Carl Philip in 2010 zijn oog liet vallen op glamourmodel en reality-tv ster Sofia Hellqvist. Hun liefde blijkt echter sterk en de twee zijn inmiddels al ruim acht jaar getrouwd. Lees meer over hun liefdesverhaal in dit artikel.

Een ontmoeting die zorgt voor gefronste wenkbrauwen

Prins Carl Philip, de zoon van de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia, heeft al een lange relatie achter de rug als hij in 2010 door gezamenlijke vrienden Sofia Hellqvist leert kennen. De ontmoeting zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij zijn ouders en zijn zus kroonprinses Victoria. De uit Zweden afkomstige Sofia heeft namelijk jarenlang gewerkt als bikinimodel en is daarnaast deelnemer geweest aan het reality-tv-programma Paradise Hotel. Een programma waarin vrijgezelle mannen en vrouwen hun intrek nemen in een luxe resort op een tropisch eiland. Wat daar vervolgens gebeurt laat zich raden.

Lees verder onder de foto.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip in 2008.

Voet bij stuk

Tijdens Sofia's deelname aan het programma gaan pikante beelden van haar rond in de Zweedse media. Voor de Zweedse prins vormen deze beelden geen belemmering. Hij heeft zijn zinnen op haar gezet, ondanks tegenstand van onder meer zijn ouders en zijn zus Victoria. Prins Carl Philip houdt voet bij stuk en de twee slaan aan het daten. De rest is inmiddels geschiedenis. Overigens bewandelt Sofia op het moment van de ontmoeting al een tijdje een ander carrièrepad. Na een studie financiële bedrijfsontwikkeling in New York, studeert ze aan de universiteit van Stockholm en werkt ze parttime als serveerster en glamourmodel.

Lees verder onder de foto.

Iedereen mag zien hoe dolverliefd Sofia en Carl Philip zijn als ze in augustus 2013 samen
Iedereen mag zien hoe dolverliefd Sofia en Carl Philip zijn als ze in augustus 2013 samen gefotografeerd worden bij een bruiloft van vrienden.

De verloving

Na een relatie van een paar jaar wordt in 2014 de verloving van prins Carl Philip en zijn Sofia aangekondigd. Over het aanzoek vertelt hij destijds dat hij nerveus was en de avond van tevoren meerdere malen wakker werd. "Ik weet niet of Sofia dat doorhad. Het moest een verrassing zijn", aldus de verliefde prins. Gelukkig voor hem is het aanzoek inderdaad een verrassing als hij Sofia vroeg in de ochtend ten huwelijk vraagt. "Hij kwam al zo opvallend wakker over die ochtend", vertelt Sofia, die normaal eerder wakker is dan haar aanstaande echtgenoot.

Lees verder onder de foto's.

Carl Philip en Sofia maken hun verloving bekend.
Carl Philip en Sofia maken hun verloving bekend.
Verlovingsfoto van Carl Philip en Sofia.
De verlovingsfoto van Carl Philip en Sofia.

Een koninklijke bruiloft

Prins Carl Philip en Sofia geven elkaar op 13 juni 2015 in Slottskyrkan in Stockholm het jawoord. Sofia draagt een jurk van kant ontworpen door de Zweedse ontwerper Ida Sjöstedt. Ook verschijnt ze met een gloednieuwe diamanten en smaragden tiara die ze speciaal voor het huwelijk gekregen heeft van haar nieuwe schoonouders, koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

Lees verder onder de foto's.

Carl Philip en Sofia zeggen het jawoord tegen elkaar
Prins Carl Philip en prinses Sofia geven elkaar het jawoord in 2015.
Carl Philip en Sofia geven elkaar een kus als getrouwd stel
Prins Carl Philip en prinses Sofia geven elkaar een kus als pas getrouwd stel.
Carl Philip en Sofia zien er prachtig uit tijdens de eerste dans
Prins Carl Philip en prinses Sofia tijdens hun eerste dans op hun huwelijk in 2015.

Ouders van drie zoons

In de jaren die volgen worden prins Carl Philip en prinses Sofia ouders van drie zoons: Alexander (2016), Gabriel (2017) en Julian (2021). Het Zweedse prinselijke paar is actief op Instagram en geeft daar regelmatig een kijkje in hun privéleven.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees ook: het liefdesverhaal van Zara Phillips en Mike Tindall.

Bronnen: ANP, Royalty, Now to love, Instagram @prinsparet

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--