Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het liefdesverhaal van Zara Phillips en Mike Tindall

17 maart 2024 · Leestijd 5 min

Wat hebben een stad aan de andere kant van de wereld, een jonge royal met een tussenjaar en een boze rugbyspeler met elkaar te maken? Op het eerste gezicht misschien niet veel, maar toch zijn het de drie ingrediënten voor een romantische liefde. Lees verder voor het liefdesverhaal van Zara Phillips en Mike Tindall.

De ontmoeting in Australië

Het is 2003 en in de Australische hoofdstad Sydney wordt door teams van over de hele wereld gestreden voor de wereldbeker rugby. Ook de Brit Mike Tindall is daar aanwezig, want hij zit in het nationale team van Engeland. Wanneer zijn team de halve finale mag spelen krijgt hij slecht nieuws: hij wordt niet opgesteld die dag. Een domper voor Mike, die boos een biertje besluit te gaan drinken in een pub. En daar zit ook de Britse Zara Phillips, die een tussenjaar heeft in Australië. De twee worden aan elkaar voorgesteld door twee teamgenoten van Mike. Ze raken aan de praat en Zara laat haar nummer voor Mike achter bij een van zijn teamgenoten. Al snel wordt er contact gezocht en wordt de eerste echte date gepland.

Lees verder onder de foto's.

Zara Phillips
Zara Phillips in 2003.
Mike Tindall
Mike Tindall in actie bij de Rugby World Cup in 2003.

Een goede start

Voor de eerste date staat er een lunch op het programma, waarbij niet alleen gegeten, maar ook behoorlijk wat gedronken wordt. Mike Tindall zegt daarover later tegen biograaf Brian Hoey, die de biografie 'Zara Phillips' schreef: "Het werd een boozy lunch. We kwamen erachter dat we het allebei wel leuk vonden om aangeschoten te worden. Het was een goede start". Gelukkig vindt het paar elkaar niet alleen in luiquid lunches, maar klikken ze op meerdere vlakken. Sport is er daar één van. Zara is professioneel ruiter en ondanks dat rugby een compleet andere sport is, begrijpen de twee goed van elkaar hoe het is om op professioneel niveau te presteren. Zara vertelt later: "Hij begrijpt de druk en vice versa. Dat helpt enorm".

Meet the parents

In april 2004, na zo'n vijf maanden daten, maken Zara en Mike hun relatie officieel. En daar hoort natuurlijk een ontmoeting met elkaars ouders bij. En hoewel een ontmoeting met je schoonouders altijd spannend is, is dat het natuurlijk helemaal als je schoonmoeder prinses Anne van het Verenigd Koninkrijk is. Gelukkig klikt het direct. In 2008 vertelt Mike in een interview dat ze allemaal goed met elkaar overweg kunnen. "Zara's moeder is een legende, en haar vader is ook heel lief. Mijn vrienden vragen altijd of ik wel in de koninklijke familie pas, maar ze zijn allemaal heel erg down to earth".

Lees verder onder de foto's

Zara Phillips Mike Tindall
Zara en Mike in 2005.
Zara Phillips Mike Tindall
Zara en Mike in 2007.

Dé vraag

In de eerste jaren van hun relatie wonen Zara en Mike op het landgoed van prinses Anne in Gloucestershire. In 2009 verhuizen ze naar hun eigen plek in Cheltenham. Het is die plek waar Mike uiteindelijk dé vraag stelt aan zijn Zara. En dat doet hij niet op een grootse en meeslepende manier, zoals je misschien zou verwachten bij royals. "Ik wilde het doen wanneer ze het niet verwachtte", vertelt hij later. Als Zara televisie zit te kijken raapt Mike al zijn moed bij elkaar en doet hij haar een aanzoek. "Ze was compleet in shock. Toen ze stopte met lachen zei ze ja. Dat was een opluchting", aldus Mike. Zara vertelt later dat ze erg blij is met de ring die ze kreeg, die Mike - met wat aanwijzingen van haar kant - zelf heeft uitgezocht.

Lees verder onder de foto.

Zara Phillips Mike Tindall verloving
Een foto van het gelukkig paar uit 2010, gemaakt naar aanleiding van hun verloving.

De grote dag

Op 30 juli 2011 trouwen Zara en Mike met elkaar in Edinburgh, natuurlijk met officiële goedkeuring van Zara's oma koningin Elizabeth. En hoewel het een privé-aangelegenheid is, is het wel een grootse bruiloft. Zo'n 400 gasten zijn getuige van hoe de twee elkaar het jawoord geven. Zara draagt die dag een jurk van de hand van Steward Parvin, die ook kleding ontwierp voor haar moeder en oma.

Lees verder onder de foto.

Huwelijk Zara en Mike Tindall
Een liefdevolle kus op hun grote dag in 2011.

Een groot gezin

In 2014 wordt de liefde tussen Zara en Mike bezegeld met de komst van hun dochter Mia Grace. In juni 2018 volgt hun tweede kind, dochter Lena Elizabeth. In 2021 maakt zoon Lucas Philip het gezin compleet. Mike is actief op Instagram, waar we zo af en toe een glimpje krijgen uit het privéleven van zijn gezin. Ook maakt hij een podcast, waarin zijn vrouw Zara eens vertelde hoe ze het moederschap combineert met haar sportcarrière.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Zara Phillips Mike Tindall
Mike en Zara Tindall met hun dochters Mia Grace (vooraan) en Lena, 2023.

Op pad

In 2024 zien we Zara en Mike Tindall al een aantal keer in het openbaar. Zo bezoeken de twee de eerste Formule 1 grand prix van dit seizoen en deelt Mike Tindall op Instagram beelden van een familietrip naar IJsland. Deze maand brengen de twee een bezoek aan een groot paardenrace evenement, waar liefdevolle foto's van ze worden gemaakt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wist je dat er nog een koninklijk paar is dat elkaar ontmoette in Sydney? Lees hier het liefdesverhaal van koning Frederik en koningin Mary.

Bronnen: ANP, 'Zara Phillips' van Brian Hoey, Instagram @mike_tindall12 @thewindsorsfamily, Vanity Fair, Brides.com

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--