Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wauw! Zó elegant kleedt koningin Máxima zich tijdens koninklijke bruiloften

21 maart 2024 · Leestijd 4 min

Wanneer koningin Máxima op een koninklijke bruiloft verschijnt, kan de bruid naar huis. Of nu ja, figuurlijk gesproken dan. Met haar gewaagde, originele en bovenal elegante kledingsmaak weet koningin Máxima op een bruiloft iedereen omver te blazen. Kijk mee naar wat de koningin door de jaren heen gedragen heeft op koninklijke huwelijken. Welke japon is jouw favoriet?

#1 Noorwegen (2002)

Slechts een paar maanden na haar eigen bruiloft schittert prinses Máxima op het huwelijk van prinses Märtha Louise en Ari Behn (1972-2019) in Noorwegen. Máxima draagt een oranje galajurk van Valentino én haar huwelijksdiadeem.

Máxima_Noorwegen_2002
Noorwegen, 2002.

#2 Denemarken (2004)

Op 14 mei 2004 geven Frederik en Mary elkaar het jawoord in Kopenhagen. Uiteraard is ook Máxima van de partij om deze belangrijke dag van haar Deense collega's bij te wonen. Voor de gelegenheid schaft ze een lichtroze japon van Valentino aan. Op haar hoofd draagt Máxima wederom haar huwelijksdiadeem.

Máxima_Denemarken_2004
Denemarken, 2004.

#3 Spanje (2004)

Een week later staat er nóg een koninklijke bruiloft op de planning. Deze keer zijn het Felipe en Letizia die met elkaar in het huwelijksbootje stappen. Op de vooravond verschijnt prinses Máxima opnieuw in een jurk van... Valentino!

Máxima_Spanje_2004
Spanje, 2004.

De volgende dag vindt in Madrid de huwelijksvoltrekking plaats. Prinses Máxima gaat gekleed in een zachtroze outfit, gecombineerd met een enorme hoed van Fabienne Delvigne.

Máxima_Spanje_2004
Spanje, 2004.

#4 Zweden (2010)

Ook voor het huwelijk van Victoria en Daniel in 2010 kunnen prins Willem-Alexander en prinses Máxima op een uitnodiging rekenen. Voor de Zweedse bruiloft klopt Máxima aan bij ontwerper Jan Taminiau.

Máxima_huwelijk_Victoria_2010
Zweden, 2010.

#5 Londen (2011)

Op 29 april 2011 vertrekken bijna alle royals naar Londen. In Westminster Abbey geven William en Catherine, de huidige prins en prinses van Wales, elkaar het jawoord. Voor deze historische gebeurtenis trekt Máxima een bescheiden maar chique outfit uit de kast.

Máxima_Londen_2011
Londen, 2011.

#6 Monaco (2011)

In datzelfde jaar is het ook feest in Monaco. Voor het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène scoort Máxima een gele japon van het Belgische modehuis Natan. Ze combineert de zomerjurk met een lichte hoed van Fabienne Delvigne. Na het debuut in Monaco is het hoofddeksel nog minstens twaalf (!) keer gedragen.

Máxima_Monaco_2011
Monaco, 2011.

#7 Luxemburg (2012)

Het jaar voordat Willem-Alexander en Máxima koning en koningin zullen worden, zijn ze in Luxemburg te gast op de bruiloft van Guillaume en Stéphanie. Op de vooravond blaast Máxima iedereen omver met een gewaagde avondjurk van Jan Taminiau. Ook de volgende dag weet ze te verrassen met een opvallende maar zeer elegante outfit van Natan.

Máxima_huwelijk_Luxemburg
Luxemburg, 2012.
Máxima_Luxemburg_2012
Luxemburg, 2012.

#8 Oostenrijk (2013)

Ook al ben je niet van adelijke komaf, als koningin Máxima je oudere zus is mag je best van een koninklijke bruiloft spreken. Voor de huwelijksdag van haar broer Juan verschijnt Máxima in een japon van Jan Taminiau. In 2023 draagt ze de jurk opnieuw tijdens een bruiloft in Oostenrijk.

Máxima_Oostenrijk_2014
Oostenrijk, 2014.

#9 Zweden (2015)

Op het huwelijk van Carl Philip en Sofia vertegenwoordigt koningin Máxima Nederland in haar eentje. In een eerder gedragen japon van Jan Taminiau weet zij alle aandacht op zich te vestigen. Modejournalist Josine Droogendijk omschrijft het ontwerp zelfs als de mooiste jurk die Máxima ooit gedragen heeft.

Máxima_huwelijk_Carl Philip_2015
Zweden, 2015.

#10 Jordanië (2023)

In 2023 reist het koningspaar af naar Jordanië om de bruiloft van kroonprins Hussein en Rajwa bij te wonen. Op deze zonnige lentedag kiest koningin Máxima voor een lichtblauwe avondjurk van Luisa Beccaria.

maxima-bruiloft-jordanie
Jordanië, 2023.

Ook in de avond is het koningspaar, samen met prinses Amalia, bij de feestelijkheden rondom het Jordaanse huwelijk. Koningin Máxima draagt een Pakistaanse bruidsjurk, die ze al een tijdje in haar bezit heeft.

Amalia_Máxima_Willem-Alexander_Jordanië
Het koningspaar en prinses Amalia in Jordanië.

Beeld: ANP & Patrick van Katwijk.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--