Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ook koningin Máxima komt weleens in de kringloop: "Sommige spullen zijn heel mooi"

15 februari 2024 · Leestijd 3 min

Ontmoetingswerkplaats de JoJo in Sassenheim is vandaag dé plek die koningin Máxima aandoet op haar werkbezoek. De koningin bezoekt dit inwonersinitiatief nadat ze in 2023 een van de winnaars van de Appeltjes van Oranje zijn geworden. Daar verklapt de koningin dat zij ook weleens in de kringloop komt. "Sommige spullen zijn heel mooi, dus waarom zou je het niet doen?"

Koningin Máxima hoeft zich niet te vervelen vandaag in Sassenheim. De ontmoetingswerkplaats De JoJo bevat namelijk een Repair Café weggeefwinkel, koffiecorner, houtbewerkingsplaats en een naaiatelier. Onder het genot van een kopje koffie krijgt de koningin een rondleiding langs de verschillende initiatieven waar vrijwilligers bij betrokken zijn. Tijdens een gesprek met vrijwilligers leren we dat de koningin ook weleens een kringloop binnenwandelt. “Sommige spullen zijn heel mooi, dus waarom zou je het niet doen? Ik vind het ook heel belangrijk voor circulariteit", zegt koningin Máxima. In datzelfde gesprek geeft Máxima toe dat ze ook haar eigen spullen weggeeft. "Als ik het zelf niet meer gebruik, probeer ik het wel echt weg te geven. Zo kan het misschien door iemand anders goed gebruikt worden."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Winnaar Appeltjes van Oranje

Ontmoetingswerkplaats De JoJo ging er afgelopen jaar met een van de Appeltjes van Oranje vandoor. De prijzen werden afgelopen oktober uitgereikt door koningin Máxima en ook koning Willem-Alexander en prinses Beatrix waren daarbij aanwezig. Bij De JoJo kan iedereen terecht voor een kop koffie, een warme maaltijd of spullen uit de weggeefwinkel. Ook kan er samen met anderen worden geklust in de werkplaats. Op deze veilige plek komen meerdere culturen samen. Het is niet gek dat ze een Appeltje van Oranje hebben gewonnen, want het thema van de prijs in 2023 was 'Bruggenbouwers in de buurt'.

Lees verder onder de foto's.

maxima-rummikub
Koningin Máxima neemt van de weggeefwinkel een spelletje Rummikub mee.
ANP-491171421
Koningin Máxima praat met een vrijwilliger over de Ontmoetingswerkplaats De JoJo.
ANP-491171412

Koningin Máxima opnieuw in het grijs

Koningin Máxima draagt vandaag opnieuw een grijze outfit. Net als twee weken geleden hult de koningin zich van top tot teen in deze trendkleur. De mantel komt je misschien wel bekend voor, want deze capecoat van Natan droeg de koningin tijdens de fotoshoot afgelopen december op Paleis Huis ten Bosch. Onder de mantel draagt de koningin een lichtgrijze outfit, ook van Natan.

Foto's: ANP / Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--