Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan hoopt dat jonge vrouwen vaker durven uitspreken

15 juli 2020 · Leestijd 2 min

Jonge vrouwen moeten vaker van zich laten horen. Die boodschap deelde de hertogin van Sussex dinsdag in een videotoespraak op de Girl Up Leadership Summit, een online-evenement dat is bedoeld om vrouwen aan te sporen tot leiderschap en om gelijkheid te creëren.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In haar toespraak vroeg Meghan aan haar kijkers om te blijven strijden voor gelijkheid. "Geloven in gelijkheid is niet genoeg. Er is meer nodig dan geloof, we moeten er elke dag voor werken. Ook als het moeilijk is en als andere mensen zich daar ongemakkelijk bij voelen. We moeten van ons laten horen, en spreken voor diegenen die moeite hebben om van zich te laten horen."

Meghan zei verder dat de vrouwen zich niet moeten laten afschrikken door negatieve reacties. "Er zullen altijd negatieve stemmen zijn, en soms lijken die stemmen pijnlijk luid te zijn. Jullie kunnen en moeten jullie eigen stem gebruiken om dat geluid te verdringen. Want dat is wat die negatieve stemmen zijn - gewoon geluid. Maar jullie stemmen zijn die van waarheid en hoop. En die stemmen kunnen en moeten veel luider klinken."

Lees verder onder de video.

Meghan was niet de enige bekendheid die meewerkte aan het evenement. Ook voormalig First Lady Michelle Obama, Hillary Clinton en actrice Priyanka Chopra Jonas droegen hun steentje bij.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--