Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat droeg koningin Máxima in de maand november?

1 december 2023 · Leestijd 4 min

De maand november is voorbij en dus is het tijd om terug te blikken op de outfits van koningin Máxima. Tijdens haar openbare verplichtingen droeg Máxima veel eerder gedragen kledingstukken, maar er kwam ook een nieuwe outfit voorbij. Tijd om de balans op te maken: wat droeg Máxima in november?

Gerecyclede outfits tijdens werkbezoeken

Opvallend voor de maand november is dat koningin Máxima diep in haar kledingkast heeft gegraven. Tijdens haar publieke optredens droeg ze outfits die ze al jaren in haar kast heeft hangen. Voor het 5-jarig jubileum van SchuldenlabNL verschijnt Máxima in een rode jurk van Dolce & Gabbana. Het ontwerp hangt sinds 2018 in de koninklijke kledingkast en is al verschillende keren gedragen.

Máxima_jurk Dolce&Gabbana
Koningin Máxima draagt een jurk van Dolce&Gabbana in de kleur rood bij het 5-jarig jubileum van SchuldenlabNL in november.

Half november is Máxima op bezoek bij een familiebedrijf in Katwijk. Daar kleedt ze zich in een grijze outfit van Natan. De top, met zilverkleurige elementen, is al sinds 2014 in het bezit van de koningin. 

Máxima_Katwijk
Koningin Máxima op bezoek in Katwijk.

Jaarlijks reikt koningin Máxima de Cultuurfonds Prijs uit. Dit jaar draagt ze een jurk van Claes Iversen tijdens de feestelijke prijsuitreiking. Ook dit ontwerp is niet nieuw en werd eerder gedragen in 2018. 

Máxima_Claes Iversen_2023
Koningin Máxima draagt een jurk van Claes Iversen.

Een jurk die nog niet zo lang in het bezit is van de koningin werd gedragen tijdens een zakelijke bijeenkomst in Den Haag. Het gaat om een bruin ontwerp van het Griekse merk Zeus+Dione. De outfit kwam voor het eerst in beeld in maart 2022. 

Máxima_Den Haag
Koningin Máxima draagt een Grieks ontwerp in Den Haag.

Koningin Máxima werkt ook vanuit huis

Naast de werkbezoeken ontvangt de koningin ook mensen bij haar thuis op Paleis Huis ten Bosch. Ook op Paleis Noordeinde vinden verschillende ontvangsten plaats. Voor een gesprek met briefschrijvers haalt Máxima een van haar favoriete outfits uit de kast. De driedelige set van het Belgische modehuis Natan is inmiddels zeven keer gedragen door de koningin. Onder het beige jasje draagt ze een bruine top van ponyhaar. 

Koningspaar_briefschrijvers
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken een groepsfoto met de genodigden.

Koningin Máxima kiest voor een herfstachtige outfit tijdens een gesprek met mensen die betrokken zijn bij de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden. De top met wijde mouwen draagt ze op een wijde pantalon, beide (geruite) kledingstukken zijn een ontwerp van Natan. 

Het koningspaar ontvangt de betrokkenen in de Witte Eetzaal
Het koningspaar ontvangt de betrokkenen in de Witte Eetzaal.

Op Paleis Noordeinde organiseert Máxima een bijeenkomst van MIND Us, een stichting voor de mentale gezondheid van jongeren. Voor deze gelegenheid trekt ze een broekpak van Natan uit de kast.

Máxima_Mind Us
Een bijeenkomst van MIND Us op Paleis Noordeinde.

Tijdens een ontvangst voor Nederlandse leden van het Europees Parlement draagt Máxima wederom een outfit van Natan. De gele top en grijze rok kwamen in 2015 voor het eerst in beeld. 

Koningspaar_Huis ten Bosch
Het koningspaar ontvangt leden van het Europees Parlement op Paleis Huis ten Bosch.

Op de laatste dag van november zet het koningspaar een groep mensen in het zonnetje met de zogeheten uitblinkerslunch. Máxima draagt een roze jurk van Natan. In 2015 droeg ze de japon tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk. Leuk om te weten: modejournalist Josine Droogendijk ontdekte dat Máxima de jurk een stuk langer heeft laten maken. De stof valt nu over haar knie heen, in plaats van erboven. 

Uitblinkerslunch
Het koningspaar tijdens de uitblinkerslunch.

Modieuze afsluiting in Parijs

Aan het eind van de maand reist Máxima af naar Frankrijk. In Parijs opent de koningin een expositie over de creaties van Iris van Herpen. Tijdens deze modieuze avond blaast Máxima iedereen omver met een lichte avondjurk, ontworpen door Iris van Herpen. 

Máxima_Iris van Herpen
Koningin Máxima draagt een jurk van Iris van Herpen.

De volgende dag is Máxima opnieuw te vinden in de Franse hoofdstad. Beeldend kunstenares en fotograaf Viviane Sassen exposeert in Parijs en kreeg bezoek van de koningin. Dit keer verschijnt Máxima in een beige ontwerp van Claes Iversen. Toen het koningspaar in 2015 op staatsbezoek was in Denemarken, kwam de manteljas ook al in beeld. 

Máxima_Claes Iversen
Máxima draagt een beige ontwerp van Claes Iversen.

Foto's: ANP, Koninklijk Huis. 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--