Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William doet opvallende onthulling over zijn zoon prins George

29 maart 2024 · Leestijd 2 min

Prins William doet tijdens de Diana Legacy Awards een opvallende onthulling over zijn zoon, prins George. De prins van Wales deelt in het Science Museum in Londen het favoriete liedje van de 10-jarige George, die een bijzondere muzieksmaak blijkt te hebben.

Tijdens het evenement brengt prins William een ontroerend eerbetoon aan zijn moeder prinses Diana (1961-1997). "Moed, mededogen en toewijding" zijn de drie kenmerken die William linkt tussen het karakter van prinses Diana en de principes die worden gevierd tijdens de Diana Legacy Awards. Deze bijeenkomst is ter ere van de opmerkelijke prestaties van twintig personen van over de hele wereld, die elk een belangrijke bijdrage leveren aan het weergeven van de drie kenmerken die prins William noemt.

Lees verder na de foto.

Prins William tijdens de Diana Legacy Awards op 14 maart 2024
Prins William woont op 14 maart 2024 de The Diana Legacy Awards bij in het Science Museum in Londen.

"George's lied"

Tijdens de avond krijgen de prijswinnaars de kans om een persoonlijk lied te selecteren, dat wordt afgespeeld als zij naar het podium worden begeleid. Prins William kiest voor het iconische nummer 'Thunderstruck' van AC/DC en onthult dat dat "George's lied" is.

Lees verder na de foto.

Prins William en prins George tijdens het boogschieten op 8 mei 2023.
Onder het toezicht van zijn vader, probeert prins George boogschieten te beoefenen tijdens een bezoek aan de 3e Upton Scouts Hut in Slough op 8 mei 2023.

Passie voor rock

Prins William vertelt dat zijn zoon groot fan is van de band AC/DC en van rockmuziek in het algemeen. Daarmee valt de appel niet ver van de boom. In het verleden onthult William namelijk dat hij zelf stiekem een groot liefhebber is van rockmuziek. George's oma prinses Diana was zelfs hecht bevriend met déze bekende rockzanger.

Lees verder na de foto.

De Britse royals genieten van het Diamond Jubilee Concert in Londen in 2012.
De Britse royals genieten van het Diamond Jubilee Concert in Londen in 2012.

Toekomstmuziek

De toekomst van prins George ligt vast: ooit zal hij zijn vader opvolgen als koning van het Verenigd Koninkrijk. Of we zijn passie voor rockmuziek in de toekomst dan ook vaker naar voren zullen zien komen, is nog maar de vraag. Wil je meer weten over hoe George wordt klaargestoomd voor de troon? Klik dan hier.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--