Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe een liefdeslied leidde tot een hechte vriendschap met prinses Diana

1 maart 2024 · Leestijd 3 min

Een hechte vriendschap tussen enerzijds een Britse royal en anderzijds een ruige rockzanger. Het klinkt misschien hoogst ongebruikelijk, maar wist je dat de wereldberoemde rockheld Bryan Adams een hechte vriendschap onderhield met prinses Diana? Sterker nog, een liefdeslied van de Canadese zanger legde de basis voor deze vriendschap.

Bryan Adams kennen we vooral van zijn hits als ‘Summer of 69’ en ‘Everything I do’, maar in 1985 bracht de Canadese zanger een bescheiden hit uit met de titel ‘Diana’. In dit lied omschrijft hij haar als “de koningin van al zijn dromen”. Adams gaf later aan dat hij prinses Diana als inspiratie gebruikte voor zijn nummer, nadat zij in 1981 in het huwelijksbootje stapte met prins Charles. Dit is trouwens de reden dat prins Charles en prinses Diana niet in Westminster Abbey trouwden.

Lees verder onder de foto.

Charles-Diana-St-Pauls-Cathedral-3
De pasgetrouwde prins Charles en prinses Diana buiten St. Paul's Cathedral in 1981.

Surrealistische ontmoeting

Toen Adams de prinses een jaar later tijdens haar koninklijke tour in Canada ontmoette en vertelde over het lied dat hij over haar had geschreven, antwoorde ze dat ze het nummer beluisterd had en de tekst “erg grappig” vond. “Ik zou het eigenlijk nog wel eens willen horen”, vervolgde ze. Ze nodigde de zanger uit om thee te komen drinken op Kensington Palace en ontving daar een kopie van het nummer. “Die ontmoeting legde een basis voor onze goede vriendschap”, vertelde Adams later.

Adams herinnert zich Diana als een fantastische vrouw en een grote inspiratie. “Haar te mogen ontmoeten was werkelijk een van de mooiste momenten uit mijn leven. We hebben veel hele goede gesprekken gehad. Nu ik erop terugkijk, is het echt surrealistisch”.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer dan vrienden?

In de jaren ’90 gingen er geruchten rond dat prinses Diana en Bryan Adams in het geheim verwikkeld waren in een romantische relatie. Deze geruchten werden na haar dood verder aangesterkt door opmerkingen van Adams’ ex-vriendin Cecile Thompson. Zelf heeft Adams deze geruchten altijd ontkend en de nadruk gelegd op de vriendschappelijke band die hij en prinses Diana hadden.

Nadat prinses Diana in 1997 op tragische wijze op 36-jarige leeftijd overleed, besloot de Canadese zanger als ultiem eerbetoon aan zijn dierbare vriendin en uit respect voor haar kinderen het nummer terug te trekken.

Foto's: ANP / Instagram @smoothradio

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--