Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Open Monumentendag voor het eerst online gelanceerd

10 september 2020 · Leestijd 2 min

Dit jaar vindt de lancering van de 34e Open Monumentendag voor het eerst digitaal plaats. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven geeft op donderdag via een openingsfilm het startsein voor een weekend waarin meer dan 2500 monumenten hun deuren - fysiek of digitaal - openen.

Open_Monumentendag.jpg

De feestelijke, landelijke opening had op Kasteel Nijenrode moeten plaatsvinden, maar vanwege de beperkte ruimte werd besloten voor een digitaal alternatief. 

Lees verder onder de foto's.

Open_Monumentendag_3.jpg

De kijker kan zich door de openingsfilm vergapen aan de mooie monumenten die de gemeente Stichste Vecht rijk is. Door het hart van de gemeente stroomt de Vecht waarlangs tientallen in de 17e eeuw gebouwde buitenplaatsen liggen. Veel wandelaars en fietsers genieten van de pittoreske kernen vol monumenten, het veenweidegebied, de Hollandse waterlinie en uitgestrekte veenplassen waar bijzondere vogels te spotten zijn. 

Bezoekers kunnen op de website van Open Monumentendag kijken welke monumenten fysiek of digitaal geopend zijn. De organisatie vraagt mensen vooraf te reserveren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--