Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ook deze vrouwelijke royals kopiëren outfits van hun moeder

17 januari 2024 · Leestijd 4 min

Waar de jonge generatie royals met regelmaat iets draagt uit de indrukwekkende kledingkast van hun moeder, doen ook de volwassen royals dat. Zo droeg koningin Letizia van Spanje eens een jurk uit de garderobe van koningin Sofia die Sofia zelf in de jaren '80 droeg. Ze zeggen niet voor niets: wie bewaart, die heeft wat.

Laatst lieten we al zien hoe prinses Estelle, prinses Alexia en prinses Isabella van Denemarken weleens iets aantrekken van hun moeder. Maar ook de wat oudere royals kunnen er wat van. We zetten hier zes bijzondere momenten op een rij waar royals iets aanhebben van hun moeder óf juist andersom. 

#1 Koningin Mary en prinses Josephine

Prinses Josephine hoefde niet lang te winkelen voor een passende outfit voor de troonswisseling in Denemarken. Ze droeg namelijk een jas van Prada die eerder werd gedragen door haar moeder Mary; de nieuwbakken koningin van Denemarken. Koningin Mary droeg de mantel al in 2015, toen nog als prinses, zo meldt The Royal Fashion Police op Instagram. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-488503984
V.l.n.r. prinses Isabella, kroonprins Christian, koning Frederik, koningin Mary, prinses Josephine, prins Vincent.
Snapinsta.app_419050856_1372292443656454_3477732356840845010_n_1080
Foto: Instagram @theroyalfashionpolice.

#2 Koningin Silvia en kroonprinses Victoria

In 2018 trok kroonprinses Victoria wel een heel bijzondere jurk aan voor de uitreiking van de Nobelprijzen in Zweden. De kroonprinses droeg namelijk een galajurk die van haar moeder is geweest. Koningin Silvia droeg de jurk óók naar de uitreiking van de Nobelprijzen, al deed zij dat in 1995. 

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Silvia_galajurk_1995.jpg
Koningin Silvia draagt de galajurk van Nina Ricci in 1995 voor het eerst.
Victoria_galajurk.jpg
Dochter kroonprinses Victoria draagt dezelfde galajurk van Nina Ricci in 2018.

#3 Catherine, de prinses van Wales en haar moeder Carole Middleton

Ondanks dat de moeder van Catherine, Carole Middleton, niet van koninklijke komaf is, kopiëren ook deze moeder en dochter elkaar. Al is het hier moeder Carole die af en toe iets van haar dochter Catherine, de prinses van Wales leent. Zo verscheen Carole in 2022 op Royal Ascot in een prachtige poederroze jurk met plissé. Een jurk die we kennen van Catherine. De prinses van Wales droeg de jurk voor het eerst in 2021 tijdens een reis door Schotland samen met haar man prins William. Maar we zagen hem ook nog afgelopen zomer. Carole heeft de jurk na het evenement dus netjes teruggegeven aan haar dochter. 

Lees verder onder de foto's.

Catherine-rebel
2023: Catherine op bezoek bij de Children's Picnic, een dag voor de Chelsea Flower Show.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#4 Prinses Beatrix en prinses Mabel

Ook in kledingkasten van schoonmoeders wordt gekeken. Zo droeg prinses Mabel wel een heel bekende jurk van prinses Beatrix in 2005. Voor het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita in 2005 draagt Mabel de jurk waarin prinses Beatrix haar verloving met prins Claus aankondigde. Hoe bijzonder is dat?

Lees verder onder de foto's.

Mabel verlovingsjurk
Op het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, in 2005, verschijnt Mabel in de verlovingsjurk van haar schoonmoeder, koningin Beatrix.
Beatrix verloving
Beatrix en Claus tijdens de aankondiging van hun verloving op 28 juni 1965.

#5 Koningin Máxima en prinses Alexia

Prinses Alexia leent wel vaker iets van haar moeder koningin Máxima. Zo leende ze een jurk van Oscar de la Renta voor haar eerste officiële handeling vorig jaar. In 2018 vierde de koninklijke familie Koningsdag in Groningen, voor die gelegenheid dook prinses Alexia on de kledingkast van haar moeder en viste daar een spijkerjasje uit. Dit spijkerjasje droeg koningin Máxima zelf, toen nog als prinses, in 2004 op Koninginnedag. Deze paarde Máxima in 2004 met een rode baret die ze voor in 2018 zélf op haar hoofd had. Zouden moeder en dochter dit afgesproken hebben? 

Lees verder onder de foto's.

ANP-357122322
Koningsdag 2018 in Groningen: prinses Alexia draagt het spijkerjasje van koningin Máxima.
In 2004 waren spijkerjasjes enorm in de mode. Hoe tof dat Máxima op de nationale feestdag verscheen
In 2004 waren spijkerjasjes enorm in de mode. Hoe tof dat Máxima op de nationale feestdag verscheen in zo'n jasje, met een baret erbij.

#6 Prinses Laurentien en gravin Eloise

Prinses Laurentien heeft een uitgesproken en authentieke stijl. Iets wat haar dochter gravin Eloise wel lijkt te bevallen. Zij droeg in 2022 een jurk van haar moeder aan voor het Televizier-ring gala. Volgens modejournalist Josine Droogendijk gaat het om een jurk van Talbot Runhof die prinses Laurentien droeg in 2014. 

ANP-455849364
Gravin Eloise op het Televisier-ring gala in 2022.
ANP-326152686
Prinses Laurentien draagt de galajurk in 2014.

Foto's: ANP / Instagram @princess_catherine_of_wales @theroyalfashionpolice

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--