Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze Britse royal zet een streep door zijn relatie

12 april 2024 · Leestijd 2 min

Verdrietig nieuws uit het Verenigd Koninkrijk: Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, is opnieuw vrijgezel. Na drie jaar zijn hij en Lindsay Wallace "ieder hun eigen weg gegaan", zo melden verschillende Britse media.

De 43-jarige Peter Philips is de zoon van prinses Anne en Mark Phillips. Hij is het oudste kleinkind van wijlen koningin Elizabeth II en prins Philip. Peter kreeg een relatie met Lindsay Wallace nadat zijn huwelijk met Autumn Kelly stuk was gelopen. Na een relatie van drie jaar verbreekt Peter nu zijn relatie met Lindsay.

Over Lindsay Wallace

Lindsay Wallace is geen onbekende voor de Britse koninklijke familie. Peter heeft Lindsay de afgelopen jaren diverse keren meegenomen naar familiebijeenkomsten. Zo was ze aanwezig bij de festiviteiten rondom het platina jubileum van koningin Elizabeth II en woonde ze vorig jaar het concert bij ter ere van de kroning van koning Charles.

Lees verder onder de foto.

ANP-468734702
Op de tweede rij zitten Peter Phillips en Lindsay Wallace (in het roze).

Een eerder huwelijk

In 2008 trouwde Peter met de Canadese Autumn Kelly in Windsor Castle. Ze hebben samen twee kinderen: Savannah (2010) en Isla (2012). Het huwelijk hield helaas niet stand. In februari 2020 besloot het stel van elkaar te gaan scheiden en in 2021 was de scheiding officieel rond. Op dit moment heeft Peter geen koninklijke titels en is hij ook niet actief als een werkende royal binnen de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk.

De bruiloft van Peter en Autumn in Windsor in 2008
De bruiloft van Peter en Autumn in Windsor in 2008.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--