Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins George en Charlotte zingen We'll Meet Again

9 mei 2020 · Leestijd 2 min

Prins George en prinses Charlotte, de oudste twee kinderen van prins William en zijn vrouw Catherine, hebben de afgelopen tijd op school de oorlogsevergreen We'll Meet Again geleerd. Dat vertelde de hertogin van Cambridge woensdag tijdens een videogesprek met veteranen in een verzorgingstehuis, is te zien in een clip die vrijdagavond is gedeeld op YouTube.

Het nummer van Dame Vera Lynn was vrijdagavond te horen na de toespraak van koningin Elizabeth vanwege het einde van de Tweede Wereldoorlog. Britten werden opgeroepen om luidkeels mee te zingen. George en Charlotte zouden hier dus goed aan hebben kunnen meegedaan. "De school heeft alle kinderen de uitdaging gegeven om de tekst van We'll Meet Again te leren, dus het is erg fijn om dat elke dag te horen", zei Catherine tegen twee veteranen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het koppel luisterde met aandacht naar de verhalen over de oorlog. Veteraan Charles (101) vertelde onder meer dat hij tijdens het einde op 8 mei 1945 shotjes rum serveerde aan zijn collega's. Iets wat William wel kon waarderen. "Ik weet zeker dat je destijds de held was Charles, door aan iedereen rum uit te delen."

Op vrijdag werd door verschillende royals stilgestaan bij het einde van de oorlog. Zo legden Charles en Camilla en de Belgische koning Filip een krans.

koning_filip_belgie_en_mathilde_herdenking_oorlog.jpg
ANP-410366608.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--