Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry bezoekt zijn vader in Londen na kankerdiagnose

7 februari 2024 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft dinsdag voet aan wal gezet in Engeland. De zoon van koning Charles en de overleden prinses Diana heeft even zijn verblijf in de Verenigde Staten achter zich gelaten om op bezoek te gaan bij zijn vader. Maandagavond kwam het nieuws naar buiten dat koning Charles een vorm van kanker heeft.

Volgens verschillende Britse media is prins Harry op bezoek geweest bij zijn vader na zijn kankerdiagnose. Hij zou in een geblindeerde auto hebben gezeten naar Clarence House, een van de woonverblijven van koning Charles en koningin Camilla. Op beelden is te zien hoe een geblindeerde auto van de luchthaven Heathrow onder politiebegeleiding vertrekt. Volgens The Telegraph wordt aangenomen dat Harry in deze auto zat.

Lees verder onder de foto.

auto-prins-harry
De geblindeerde auto waar prins Harry dinsdagmiddag in zat.

Richting Sandringham

Na het bezoek van Harry is koning Charles samen met Camilla naar het landgoed in Sandringham vertrokken. Van de autorit naar Buckingham Palace zijn foto's gemaakt van de Britse vorst.

Lees verder onder de foto.

charles-camilla
Koning Charles en koningin Camilla onderweg naar Buckingham Palace.

Een betere relatie tussen vader en zoon?

De terugkeer van de 39-jarige Harry komt nadat Charles persoonlijk contact met hem had opgenomen om hem over zijn diagnose te vertellen. Britse media melden dat ook Harry's broer prins William daarbij aanwezig zou zijn geweest. Harry's bezoek zou de gespannen relatie binnen de Britse koninklijke familie kunnen verbeteren, zeggen royaltykenners. Eerder wensten prins Harry en zijn vrouw Meghan de koning en Catherine, de prinses van Wales, beterschap.

Op dit moment is prins Harry nog altijd in het Verenigd Koninkrijk. Onbekend is hoelang de hertog van Sussex zal blijven en of hij ook bij prins William op bezoek gaat. Prins William is een tijd lang niet aan het werk geweest in verband met de buikoperatie van zijn vrouw Catherine, maar vandaag pakt hij zijn werkzaamheden weer op.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--