Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aha! Hier was prins Joachim tijdens de troonswisseling in Denemarken

15 januari 2024 · Leestijd 2 min

De jongste zoon van koningin Margrethe en prins Henrik, prins Joachim, leek gisteren te schitteren van afwezigheid. Volgens ingewijden zou hij bij de troonswisseling zijn, maar hij werd geen enkele keer in beeld gebracht. Op het web regende het vragen als: 'Waar is prins Joachim eigenlijk?' Wij weten het antwoord.

Op zondag 14 januari 2024 deed koningin Margrethe officieel afstand van de troon. Haar zoon volgt haar op als koning Frederik X. Haar andere zoon, prins Joachim, is altijd de 'reserve prins' geweest. Een rol waar hij mee worstelt. Zo gaf hij in een interview aan dat hij "moeite heeft met zijn leven in de schaduw." En daar kwam ook nog eens bij dat koningin Margrethe in 2022 de prins- en prinses titels van de kinderen van prins Joachim af heeft genomen. Dit om het Deense koningshuis te moderniseren. Hierdoor voelden de kinderen van prins Joachim zich verstoten. 

Wél aanwezig bij de troonswisseling

Ondanks al deze achtergrondinformatie werd door ingewijden bekend gemaakt dat prins Joachim wel bij de troonswisseling aanwezig zou zijn. Hij zou zijn gezin thuis in de Verenigde Staten laten. De jongste zoon van koningin Margrethe woont sinds 2023 in Washington D.C. voor zijn werkzaamheden bij de Deense ambassade. Prins Joachim was dus bij de abdicatie van zijn moeder, maar werd niet in beeld gebracht door de Deense televisie. Toch weten we waar hij zich bevond. 

Het Deense hof is erg actief op sociale media, en daar maken wij goed gebruik van. Gisteren deelde het hof een leuke video waar we zien hoe de nieuwbakken koning Frederik zich voorbereidt op de balkonscène op Paleis Christiansborg. En daar is ook prins Joachim bij. Hij kijkt vanuit het paleis toe hoe zijn broer de menigte toezwaait. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP / Instagram @detdanskekongehus

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--