Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Amalia ziet Beatrix als haar rolmodel

1 januari 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia ziet haar oma prinses Beatrix als haar rolmodel. De prinses vertelde afgelopen zomer tijdens het persmoment op het strand van Den Haag dat ze veel van haar oma geleerd heeft.

Prinses Amalia treedt later in de voetsporen van haar vader én oma. Niet zo gek dus dat prinses Beatrix haar kleindochter het een en ander influistert. Ze heeft immers zelf ervaren hoe het is om koningin te zijn van het Nederlandse koninkrijk. 

Wijze lessen

"Ik heb ontelbare wijze lessen van haar geleerd", zei Amalia tijdens het persmoment afgelopen zomer. Het zijn er, aldus de prinses, te veel om op te noemen. Maar dat is niet de enige reden waarom ze prinses Beatrix als rolmodel ziet. "Naast het feit dat ze een ontzettend sterke vrouw is, is ze ook heel lief en hartelijk,' zegt Amalia. 'En dat is naar alle kleinkinderen zo geweest."

Ook de moeder van koningin Máxima, María, komt in het interview naar voren. Zo zegt de prinses van Oranje dat ze ook van haar andere oma hele wijze lessen heeft geleerd. Heb je de fotosessie op het strand gemist? Hier kijk je de leukste foto's van de fotosessie terug.

Beatrix en Amalia hebben een hechte band

Dat prinses Amalia en prinses Beatrix een hechte band met elkaar hebben bleek al bij de kroning van Charles in Londen. Oma en kleindochter bezochten daar in matchende outfits de receptie op Buckingham Palace

Amalia en Beatrix London
In 2023 was prinses Amalia voorafgaand aan de kroning van Charles aanwezig bij een receptie in Buckingham Palace. Daar was zij samen met haar grootmoeder, prinses Beatrix. "De receptie in Buckingham Palace was voor mij vooral echt heel bijzonder. Het was de eerste keer dat ik alleen met mijn grootmoeder samen een bezoek deed", aldus Amalia.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--