Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Prinses Beatrix voert lammetjes 'Bea' en 'Trix' tijdens NLdoet

15 maart 2024 · Leestijd 2 min

Op 15 en 16 maart vindt de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranje Fonds plaats. Op deze dagen kan iedereen ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen. Ook prinses Beatrix is vandaag als vrijwilliger aan het werk. De prinses bezoekt een stadsboerderij en voert daar onder andere twee bijzondere lammetjes.

Prinses Beatrix arriveert al vroeg in de ochtend op de stadsboerderij, waar ze door de pers wordt opgewacht. "Wat een toestand", zegt de prinses bij het uitstappen. "Laten we gauw naar binnen gaan", zo spreekt de prinses. Eenmaal binnen de muren van de stadsboerderij wordt de prinses opgewacht door een hongerige kudde schapen. Zij zitten met smart te wachten op het eten dat de prinses bij zich draagt.

Bekijk hier de leuke beelden.

Lees verder onder post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees verder onder de foto's.

Beatrix-NLdoet-ANP-1
Prinses Beatrix voert de schapen op de stadsboerderij.
Beatrix-NLdoet-ANP4
De hongerige schapen lijken niet onder de indruk van hun koninklijk bezoek.

Lammetjes Bea en Trix

De prinses wil het voer vooral "eerlijk verdelen" onder de dieren. "Gedraag je," zegt prinses Beatrix tegen een hongerig schaap dat blijft zeuren om voedsel. En wanneer deze dan uit haar voederbak probeert te eten, zegt de prinses heel hard "Nee!" Twee lammetjes zijn speciaal vernoemd naar prinses Beatrix. Ze hebben de namen 'Bea' en 'Trix' gekregen van de verzorgers. De prinses vertelt aan de andere vrijwilligers dat ze nooit schapen heeft gehad, maar wel paarden. Haar voorliefde voor dieren steekt de prinses in ieder geval niet onder stoelen en banken.

Lees verder onder de foto.

lammetjes-nldoet2024
Een van de lammetjes die naar prinses Beatrix is vernoemd.

Handen uit de mouwen voor NLdoet

Prinses Beatrix geeft niet alleen de schapen te eten, ook de koeien van de stadsboerderij krijgen aandacht van de prinses. Daarnaast helpt prinses Beatrix mee door een gebouw op de stadsboerderij in de beits te zetten. Het is overigens niet de eerste keer dat prinses Beatrix zich met dieren omringt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie. Tijdens eerdere edities verzorgde de prinses al honden en paarden.

Beatrix-NLdoet-ANP3
Naast het voeren van de dieren helpt prinses Beatrix met het beitswerk op de stadsboerderij.
Beatrix-NLdoet-ANP2
Ook de koeien krijgen te eten van prinses Beatrix.

Beelden: Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--