Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Prinses Cristina moet afstand doen van haar titel'

19 februari 2015 · Leestijd 2 min

Prinses Cristina van Spanje moet haar aanspraak op de troon opgeven en afstand doen van haar titel. Dat schrijft Álvaro de Marichalar in een open brief aan de zus van koning Felipe.

''Elke dag die voorbijgaat zonder dat zij afstand doet, schaadt zij Spanje en de monarchie meer. Elke dag dat zij vasthoudt aan haar titel, steunt ze de antimonarchisten'', meent De Marichalar. Zijn positie is pikant en daarom krijgt zijn oproep woensdag ook aandacht in de Spaanse media. Álvaro is de ex-zwager van prinses Elena, de oudere zus van prinses Cristina. Zijn broer Jaime was getrouwd met prinses Elena. In 2009 zijn ze gescheiden. Álvaro heeft bij verschillende gelegenheden koninklijke familiebijeenkomsten bijgewoond. Excuses De Marichalar vindt dat de prinses, die zesde is in de lijn van troonopvolging, ook haar excuses moet aanbieden aan het Spaanse volk. ''Het koningshuis vertegenwoordigt bepaalde waarden, als een lid van de koninklijke familie zich daar niet naar gedraagt, dan behoort dat lid te vertrekken.'' Prinses Cristina’s man Iñaki Urdangarín wordt onder meer verdacht van fraude, belastingontduiking en het witwassen van geld. De prinses is volgens justitie ten minste bij een deel daarvan betrokken en moet ook terechtstaan. Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--