Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Leonor voor even herenigd met ouders koning Felipe en koningin Letizia

6 mei 2024 · Leestijd 2 min

Dit weekend brachten koning Felipe en koningin Letizia van Spanje een bezoek aan de Militaire Academie in Zaragoza. Daar werd stilgestaan bij het jubileum van koning Felipe's militaire promotie. Dochter Leonor volgt momenteel een opleiding aan dezelfde academie, dus een kleine hereniging met haar ouders kon natuurlijk niet uitblijven.

Tijdens de bijeenkomst zwoor koning Felipe voor de derde keer trouw aan de Spaanse vlag. Eerder deed hij dat al in 1985, toen hij startte met zijn opleiding, en in 2010, toen hij nog prins van Asturië was. Met het zweren aan de vlag belooft iemand toegewijd en loyaal te zijn aan zijn land. Ook dochter Leonor heeft haar trouw aan haar land bewezen, dat deed ze in het najaar van 2023.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hereniging

De Spaanse prinses Leonor startte afgelopen zomer met haar opleiding aan de Militaire Academie en sindsdien zal ze haar ouders een stuk minder gezien hebben dan voorheen. En hoewel dit weekend voor de rest van de cadetten niet in het teken stond van een hereniging met hun ouders, is dat wanneer je prinses bent net even anders. Na het ceremoniële programma kwamen vader Felipe, moeder Letizia en dochter Leonor bij elkaar. En dat werd natuurlijk vastgelegd op de gevoelige plaat.

Lees verder onder de foto's.

Koningin Letizia, prinses Leonor en koning Felipe op de Militaire Academie.
Koningin Letizia, prinses Leonor en koning Felipe op de Militaire Academie.
Ouders en dochter waren voor even weer herenigd.
Ouders en dochter waren voor even weer herenigd.

Koningin Letizia droeg voor de gelegenheid een lichtblauw pak met daaronder zwarte pumps. Koning Felipe en prinses Leonor droegen uiteraard hun militaire uniform. In de avond ging het drietal uit eten in Zaragoza. Voor het diner had koningin Letizia haar pak verruild voor een zwarte jurk.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Spaanse prinses bezoek krijgt van haar ouders op de Militaire Academie. Eerder dit jaar bezocht haar vader de basis in San Gregorio, waar hij een kijkje nam bij een militaire training en bij de cadetten aanschoof voor de lunch.

Bron: ANP, Instagram @hermanas.borbonyortiz @aura_restaurante

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--