Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Leonor ontvangt bijzondere onderscheiding

22 mei 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Leonor van Spanje is dinsdag geëerd met twee medailles en een bijzondere titel. De 18-jarige prinses heeft de hoogste onderscheiding van de stad Zaragoza ontvangen en treedt daarmee in de voetsporen van haar vader.

Zo vader, zo dochter

De Spaanse prinses Leonor startte vorig jaar met haar opleiding aan de Algemene Militaire Academie in Zaragoza. Enkele weken geleden werd zij daar voor even herenigd met haar ouders, koning Felipe en koningin Letizia. In 1986 kreeg koning Felipe tijdens zijn militaire opleiding al de onderscheiding. Afgelopen dinsdag, 38 jaar later, mocht Leonor in militair uniform dezelfde onderscheiding in ontvangst nemen.

Lees verder onder de foto.

prinses Leonor
Prinses Leonor ontvangt de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Zaragoza.

"Ik voel me hier thuis"

In een korte toespraak zei prinses Leonor dat ze vorig jaar met “veel verwachtingen” naar Zaragoza kwam en zich realiseerde dat niet alles even makkelijk zou gaan. “Ik heb veel meer meegemaakt dan wat ik tien maanden geleden dacht", vervolgt de kroonprinses. "Ik voel me hier thuis en Zaragoza zal altijd een deel van mijn leven blijven. Er zijn nog maar vijf weken voordat ik vertrek en ik begin het nu al te missen.”

Lees verder onder de foto.

prinses Leonor
Prinses Leonor geeft een speech nadat ze de onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Vervolgopleiding

Na haar opleiding op de Militaire Academie in Zaragoza gaat de training van prinses Leonor verder bij de marine. Als laatste staat de luchtmacht op het programma.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @princess.de.asturias

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--