Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wauw! Prinses Mabel pakt uit met nieuwe glitterjurk tijdens belangrijk evenement

2 dagen geleden · Leestijd 2 min

Prinses Mabel was zaterdagavond te gast bij het Amsterdam Diner in Amsterdam. Tijdens deze jaarlijkse benefietavond wordt geld opgehaald voor de strijd tegen aids. Mabel is een trouwe bezoeker van het gala, en pakte dit jaar uit met een nieuwe avondjurk. Bekijk de foto's hieronder.

Prinses Mabel bij Amsterdam Diner

Het Amsterdam Diner bestaat sinds 1992 en is opgericht tijdens de hiv-pandemie, die op dat moment een hoogtepunt had bereikt. Zoals gezegd bestaat het benefietgala nog steeds en worden er elk jaar mensen samengebracht om geld op te halen voor de strijd tegen aids. Ook wil de Amsterdam Dinner Foundation mensen bewust maken van de ziekte, taboes rondom dit onderwerp doorbreken en discriminatie aanpakken. Prinses Mabel, die veel werk verricht heeft in de aids- en hiv-bestrijding, is een graag geziene gast van de benefietavond. Ook dit jaar was Mabel van de partij, en ze verscheen op de rode loper met een nieuwe galajurk van Jenny Packham. De Belgische koningin Mathilde en Catherine, de prinses van Wales hebben eveneens een japon van de Britse modeontwerper in hun kast hangen.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook leuk om te lezen: de mooiste en opvallendste outfits van prinses Mabel

Prinses Beatrix bezoekt Leiden

Prinses Mabel is niet de enige royal die er dit weekend op uit trok, want ook haar schoonmoeder had zaterdag een bezoek op de agenda staan. Prinses Beatrix was namelijk in Leiden, waar ze de 150e verjaardag van de Leidse studentenroeivereniging Njord meevierde. Tijdens het jubileum doopte Beatrix de nieuwste wedstrijdroeiboot van de club, waarna het vaartuig in gebruik genomen werd op het Galgewater. De 86-jarige prinses droeg zaterdag een kobaltblauw pak, gecombineerd met een paar zwarte platte schoenen.

beatrix_leiden
Prinses Beatrix krijgt een warm onthaal van de Leidse studenten.
beatrix_leiden
Prinses Beatrix doopt de nieuwste wedstrijdroeiboot.

Beeld: ANP, Instagram - @patrickvkatwijk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--