Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Klaar voor het voorjaar: prinses Margriet straalt in felroze outfit

5 april 2024 · Leestijd 2 min

Als het aan prinses Margriet ligt kan de lente beginnen. Donderdagmiddag opende ze een nieuwe tentoonstelling over de middeleeuwen op kasteel Ammersoyen. Voor haar bezoek aan het Gelderse kasteel koos de prinses voor een outfit die helemaal bij het voorjaar past. Kijk maar eens mee!

Sinds enkele weken is prinses Margriet weer volop aan het werk. Zo was ze in Lisse om de jubileumeditie van de Keukenhof te openen en ging ze in gesprek met paralympische sporters in Arnhem. Donderdag was de prinses dus te gast op kasteel Ammersoyen. Met een nieuwe publiekspresentatie wil het kasteel de bezoeker een ander beeld van de middeleeuwen geven.

Terug naar de middeleeuwen

Op kasteel Ammersoyen kun je ontdekken hoe het leven van vrouwen in de middeleeuwen was. Ook heeft het kasteel een eigen oven, waar in die tijd bier mee gebrouwen werd. Het bijzondere hiervan is dat overblijfselen van de oven nog steeds te bezichtigen zijn. Verder is er een kruiden- en hoptuin aangelegd om de bezoeker te laten zien wat hier in de middeleeuwen mee gedaan werd. Altijd al willen weten hoe gevangenen in die tijd behandeld werden? Ook daar besteedt kasteel Ammersoyen aandacht aan. Kortom: een vernieuwende inkijk in een periode die ver achter ons ligt. 

Prinses Margriet bezoekt Kasteel Ammersoyen

Terwijl haar oudere zus prinses Beatrix een bezoek bracht aan Paleis Soestdijk, reisde prinses Margriet naar het dorp Ammerzoden, waar het kasteel staat. De prinsessen verschillen wat betreft hun kledingkeuzes aanzienlijk. Zo verscheen prinses Beatrix donker gekleed in Baarn. Prinses Margriet besloot dat anders aan te pakken en koos voor een felroze broekpak met gele accessoires. Ideaal voor het voorjaar!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP, Instagram /@koninklijkhuis

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--