Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet opent jubileumeditie Keukenhof in bijpassende outfit

19 maart 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet opent vandaag de jubileumeditie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is geen onbekend terrein voor de prinses. Als klein meisje was ze al aanwezig bij de opening van het wereldberoemde park in 1950. Lees snel verder om de leukste foto's van de dag te zien.

Prinses Margriet bezocht 75 jaar geleden al samen met haar zussen prinses Beatrix en prinses Irene en haar moeder koningin Juliana de Keukenhof. Koningin Juliana was destijds beschermvrouwe van de tentoonstelling. De bloemententoonstelling begon klein, maar is nu uitgegroeid tot een wereldberoemde attractie. Iedereen die deze kleurrijke tentoonstelling eens heeft bezocht, zal niet verbaasd zijn dat er zo'n 1,4 miljoen mensen het park bezoeken tijdens de acht weken dat de tentoonstelling open is.

Lees verder onder de foto's.

prinses margriet
Prinses Margriet staat tussen de tulpen.
prinses margriet
Prinses Margriet tijdens de opening van de 75ste editie van de Keukenhof.

Vrolijke outfit

Prinses Margriet opent de tentoonstelling vandaag in een vrolijke voorjaarsoutfit. In haar rode trenchcoat en bijpassende haardecoratie doet ze niet onder aan de felgekleurde bloemen op de tentoonstelling.

Lees verder onder de foto's.

prinses margriet
Prinses Margriet doet met haar outfit vandaag niet onder aan de kleurrijke omgeving.
prinses margriet
De prinses wandelt samen met de directeur van de Keukenhof, Sandra Bechtholt, door de kleurrijke bloemen.
prinses margriet
Een close-up van prinses Margriet op de Keukenhof.

Om het bijzondere jubileumjaar te vieren, is er dit seizoen onder andere een tentoonstelling waarbij objecten, nostalgie en videofragmenten de verhalen uit het verleden vertellen. De bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen vanaf de eerste editie tot nu, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Het jubileumseizoen wordt uiteindelijk afgesloten met een openluchtconcert van het Metropole Orkest.

Weer aan het werk

Prinses Margriet hervatte na een rustige periode op 13 maart haar werkzaamheden. Toen deelde de prinses de Geuzenpenning uit aan de Afghaanse activiste Laila Haidari.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--