Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze modetrend volgen koningin Máxima en de prinsessen

30 december 2023 · Leestijd 2 min

Felroze combineren met rood of groen met paars. Het zijn kleuren die je misschien niet meteen bij elkaar zou dragen, maar de royals laten vaak genoeg zien dat het prima kan en zelfs heel stijlvol is. We zien koningin Máxima al jaren in gedurfde combinaties, maar ook haar dochters weten de stijltruc heel goed toe te passen.

Koningin Máxima droeg dit jaar nog verschillende felle kleuren bij elkaar. Zo verscheen ze in een roze-rode jurk van Claes Iversen bij de Cultuurfonds prijs. En ook haar dochters dragen graag colour blocking outfits. 

Prinses Ariane

Prinses Amalia, Alexia en Ariane verschijnen niet vaak in de spotlights, maar wanneer ze bij Koningsdag of een fotomoment aanwezig zijn, kiezen ze voor leuke en vaak ook trendy outfits. Prinses Ariane gaat momenteel naar school in Italië en dus zien we haar eigenlijk alleen tijdens Koningsdag en officiële fotomomenten. De jongste dochter van de koning en koningin doet af en toe voorzichtig aan colour blocking. Zo droeg ze in 2021 tijdens Koningsdag in Eindhoven een koningsblauwe jurk met daarbij een felgekleurde bruine mantel. En bij het fotomoment in de zomer van hetzelfde jaar ging ze voor een jurk met een blauw-rode print.

Lees verder onder de foto's.

Ariane Koningsdag colour blocking
Ariane colour blocking
Prinses Ariane poseert in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, zomer 2021.

Prinses Alexia

Ook oudere zus Alexia gaat soms voor een mix tussen kleuren. In 2022 maar liefst twee keer. Bij Koningsdag droeg ze een prachtig groen pak met een roze shirt en roze tas. Tijdens een fotomoment later dat jaar verscheen ze in een groene broek en shirt met oranje accessoires. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-447688367
Alexia colour blocking

Prinses Amalia

Maar het is prinses Amalia die het vaakst in de vrolijke kleurencombinaties gekleed gaat. Vooral tijdens de reis naar het Caribisch deel van het Koninkrijk droeg de prinses veel verschillende kleurtjes. 

Amalia colour blocking
Prinses Amalia verscheen dit jaar bij Koningsdag in een fuchsia roze pak met een felgroene tas.
Amalia colour blocking
Op Aruba in een groene blouse met rode oorbellen en een blauwe tas.
Amalia colour blocking
Ze maakt vooral gebruik van oorbellen in felle kleuren voor colour blocking.
Amalia colour blocking
Een rode blouse met groene oorbellen.

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--