Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Queen: 'Boodschap van Pasen is harder nodig dan ooit tevoren'

11 april 2020 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth heeft voor het eerst in haar regeringstijd een speciale paasboodschap uitgesproken. Die is zaterdagavond, aan de vooravond van het paasfeest, door Buckingham Palace verspreid. De diepgelovige koningin zei dat tijdens de coronacrisis de boodschap van Pasen - de wederopstanding van Jezus uit de dood - harder nodig is dan ooit tevoren.

"De ontdekking van de opgestane Christus op de eerste paasdag gaf zijn volgelingen nieuwe hoop en een nieuw doel, en daar kunnen we allemaal moed uit putten. We weten dat het coronavirus ons niet zal overwinnen. Zo donker als de dood kan zijn - vooral voor mensen die met verdriet lijden - licht en leven zijn groter", aldus de Queen vanuit haar schuiloord Windsor Castle, waar ze normaal de paasdienst zou bijwonen in St George's Chapel.

Haar paasboodschap ging vergezeld door een filmpje met daarin een kaars. "Veel religies hebben festivals die het licht vieren dat de duisternis overwint. Dergelijke gelegenheden gaan vaak gepaard met het aansteken van kaarsen", verklaarde koningin Elizabeth.

"We weten dat het dit jaar voor veel mensen een andere beleving zal zijn, maar door apart van elkaar te blijven houden we elkaar veilig en gezond", vertelde de Britse koningin. "Hoe donker deze tijden ook zijn laat het vuur van Pasen ons leiden als een gids op weg naar een betere toekomst."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--