Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rennende royals: deze royals rennen graag de benen uit hun lijf

13 februari 2024 · Leestijd 2 min

Een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken en je bouwt er ook nog eens conditie mee op: hardlopen! Ook onder de royals is het een populaire sport, kijk maar mee!

Prins Pieter-Christiaan

Prins Pieter-Christiaan is de derde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven en hij is een hardloper in hart en nieren. Hij deed al regelmatig mee aan hardloopwedstrijden, waaronder de marathon van New York in 2016. Op zijn Instagram account geeft hij een inkijkje in zijn sportieve leven en kunnen zijn volgers regelmatig meegenieten van leuke hardloopkiekjes. Kijk maar!

Lees verder onder de posts.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Frederik

Koning Frederik van Denemarken staat bekend als een echte sportfanaat. Hij tennist, staat graag op de latten en is een grote fan van hardlopen. Hij vindt het bovendien belangrijk een sportieve en gezonde leefstijl te stimuleren. In 2018 werd ter ere van zijn 50ste verjaardag voor het eerst de Royal Run georganiseerd, waar de sportieve royal zelf natuurlijk ook al jaren aan meedoet. Ook zijn vrouw koningin Mary is vaak van de partij.

Lees verder onder de foto's.

Frederik hardlopen
Koning Frederik tijdens een editie van de Royal Run.
Mary hardlopen
Koningin Mary tijdens een editie van de Royal Run.

Prinses Beatrice

Prinses Beatrice, de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, is een sportief type. Regelmatig neemt ze deel aan hardloopwedstrijden en in 2010 deed ze zelfs mee aan de marathon van Londen.

Lees verder onder de foto.

Beatrice marathon
Princes Beatrice met haar medaille na deelname aan de marathon van Londen in 2010.

Prinses Catherine

Catherine, de prinses van Wales, staat bekend als een sportliefhebber. Zo stond ze al eens met Roger Federer op de baan voor een potje tennis. In haar vrije tijd jogt de prinses graag en ook in het openbaar zien we haar geregeld een sprintje trekken. Het hardlopen zal voor haar momenteel overigens even op een laag pitje staan. Ze herstelt namelijk van een buikoperatie die ze heeft ondergaan.

Catherine hardlopen
De prinses van Wales trekt een sprintje tijdens een SportsAid evenement in 2020.

Overigens is niet alleen hardlopen een populaire sport onder de royals. Veel van hen slaan ook graag een balletje op de tennisbaan!

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--