Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ja ik wil... nog een keer! Deze royals zijn vaker dan één keer getrouwd

3 maart 2024 · Leestijd 5 min

Het leven van royals lijkt af en toe wel een sprookje. Maar ook koninklijke sprookjes zijn soms niet voor altijd. Déze zeven royals scheidden van hun geliefden en trouwden opnieuw.

#1 Koning Charles

In 1981 trouwt prins Charles met Diana Spencer. Samen krijgen ze twee zoons, prins William en prins Harry. Maar hun huwelijk blijkt geen sprookje te zijn en binnen vijf jaar worden de eerste scheurtjes zichtbaar. Prins Charles zou een affaire hebben met Camilla Parker Bowles, die hij al lang voor hij Diana ontmoette leerde kennen. Het huwelijk van Charles en Diana overleeft het niet en in 1992 wordt de scheiding aangekondigd. In 2005, enkele jaren na de tragische dood van Diana, wordt de verloving tussen prins Charles en - de ook al eens eerder getrouwde - Camilla aangekondigd. Niet veel later geven ze elkaar het jawoord, en de rest is geschiedenis. De twee zijn nog steeds bij elkaar en inmiddels koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder onder de foto.

Charles Camilla verloving
In 2005 kondigen prins Charles en Camilla Parker Bowles hun verloving aan.

#2 Koningin Letizia

Voordat de Spaanse journaliste Letizia Ortiz Rocasolano de Spaanse kroonprins Felipe leert kennen trouwt ze in 1998 met de tien jaar oudere hoogleraar Alonso Guerrero. Maar het huwelijk is geen lang leven beschoren en een jaar later wordt het alweer ontbonden. Enkele jaren later ontmoet ze de Spaanse kroonprins Felipe. In 2004 trouwen de twee met elkaar en inmiddels zijn ze trotse ouders van twee dochters, prinses Leonor en prinses Sofía. En nu, twintig jaar later, is het paar koning en koningin van Spanje.

Lees verder onder de foto.

kus-letizia-felipe
Prins Felipe kust zijn kersverse vrouw liefkozend op haar voorhoofd.

#3 Prinses Caroline

Prinses Caroline van Monaco is de oudste zus van prins Albert van Monaco. In 1978 trouwt ze voor het eerst, met de Franse bankier Philippe Junot. Haar moeder, prinses Grace van Monaco, staat op dat moment niet achter het huwelijk en voorspelt een scheiding. Na iets meer dan twee jaar krijgt ze gelijk en wordt het huwelijk weer ontbonden. In 1983 hertrouwt Caroline met Stefano Casiraghi en samen met hem krijgt ze drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre. In 1990 komt Stefano op tragische wijze om het leven bij een ongeluk met een speedboot. In 1999 trouwt prinses Caroline voor de derde keer, met Ernst August van Hannover. Samen met hem krijgt ze niet veel later nog een vierde kind, Alexandra.

Lees verder onder de foto.

Caroline-prinses.jpg
Prinses Caroline, haar tweede man Stefano Casiraghi en hun drie kinderen eind jaren '80.

#4 Prinses Anne

Prinses Anne is het tweede kind en de enige dochter van koningin Elizabeth en prins Philip. In 1973 trouwt zij met captain Mark Phillips. Samen krijgen zij twee kinderen: Peter en Zara Phillips. Maar het geluk duurt helaas niet voort en in 1989 kondigt het paar hun scheiding aan. In 1992 trouwt prinses Anne opnieuw, dit keer met Tim Laurence, een adjudant van haar moeder koningin Elizabeth. Met hem krijgt ze geen kinderen en nu, ruim dertig jaar later, zijn de twee nog steeds bij elkaar.

Lees verder onder de foto.

Anne Tim Laurence
Prinses Anne met haar tweede man Tim Laurence, op hun trouwdag in 1992.

#5 Prins Joachim

De jongste zoon van koningin Margrethe, prins Joachim, trouwt in 1995 met de Hongkongse Alexandra Christina Manley. Het paar krijgt twee kinderen, graaf Nikolai en graaf Felix. Na tien jaar huwelijk wordt in 2005 de scheiding afgerond. Gelukkig voor prins Joachim lacht de liefde hem al snel weer toe en in 2008 trouwt hij met de Franse Marie Cavallier. Met haar krijgt hij ook twee kinderen, graaf Henrik en gravin Athena. Sinds 2023 woont het gezin van prins Joachim in Washington D.C. voor zijn werkzaamheden voor de Deense ambassade. 

Lees verder onder de foto.

Prins_Joachim_en_Marie_Cavallier
Prins Joachim en Marie Cavallier op hun bruiloft in 2008.

#6 Hertogin Meghan

Lang voordat Meghan Markle prins Harry leert kennen wordt ze verliefd op acteur en producer Trevor Egelson. In 2011 trouwen de twee met elkaar, maar twee jaar later strandt het huwelijk. In 2016 bevestigt het Britse hof dat prins Harry sinds enkele maanden een relatie heeft met de Amerikaanse Markle. De aankondiging doet stof opwaaien in het Verenigd Koninkrijk, omdat Meghan Markle een gescheiden vrouw is. Toch volgt al snel de verlovingsaankondiging en op 19 mei 2018 trouwen de twee met elkaar. Samen krijgen ze een zoon, Archie, en een dochter, Lilibet. Begin 2020 maken Harry en Meghan bekend een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. Inmiddels wonen zij met hun gezin in de Verenigde Staten.

Lees verder onder de foto.

Trouwjurk Meghan header
Prins Harry en hertogin Meghan op hun trouwdag in 2018.

#7 Prinses Stéphanie

Ook de jongste zus van prins Albert van Monaco trouwde vaker dan een keer. In 1995 trouwt Stéphanie met Daniel Ducruet, met wie ze al langere tijd een relatie heeft. Het stel heeft op dat moment twee kinderen, Louis en Pauline. Een jaar later wordt echter de scheiding aangevraagd. In 1998 krijgt Stéphanie nog een dochter, Camille, maar ze is niet getrouwd met de vader van het meisje, Jean Raymond Gottlieb. In 2003 trouwt Stéphanie voor de tweede keer, met Adans Lopez Peres. Maar ook dit huwelijk is weer ontbonden.

Stephanie Daniel Ducruet
Prinses Stéphanie met haar eerste man Daniel Ducruet op hun trouwdag in 1995.

Foto's: ANP Standaard

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--