Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oei! Rivaliteit tussen William en Catherine?

27 februari 2023 · Leestijd 2 min

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine zaten zaterdagavond samen op de tribune tijdens de rugbywedstrijd tussen Wales en Engeland in de Six Nations League. Tijdens de wedstrijd moedigde het stel wel twee verschillende teams aan.

William is namelijk beschermheer van de Welsh Rugby Union en Catherine is beschermvrouwe van de Engelse Rugby Football Union.

Hoewel William en Catherine voor verschillende teams waren, mocht dat te pret niet drukken. "Wat een geweldige helft! Kom maar op met de volgende 40 minuten", schreef het koppel halverwege de wedstrijd op hun officiële Twitterkanaal.

Catherine had aan het einde wel iets meer reden tot juichen dan haar man. Engeland won de ontmoeting met Wales namelijk met 20-10.

ANP-463624556

Voorafgaand aan de wedstrijd bezocht het stel ernstig geblesseerde of gewonde rugbyspelers. Daarna opende ze een nieuwe ruimte in het Millennium Stadium. De ruimte is speciaal opgezet om spelers, die tijdens het rugbyen gewond of geblesseerd zijn geraakt, en hun families voor de wedstrijd op te vangen.

William is ook beschermheer van de Welsh Rugby Charitable Trust. De organisatie werd in 1972 opgericht om spelers die ernstig gewond zijn geraakt tijdens het rugbyen en hun families te steunen.

ANP-369797321

Voor William is deze rugby rivaliteit niet nieuw. In 2015 bezocht William samen met zijn broer Harry ook een rugbywedstrijd tussen Wales en Engeland. Op dat moment was Harry nog beschermheer van de Engelse Rugby Football Union. Catherine nam vorig jaar deze rol van hem over. Acht jaar geleden won het rugbyteam uit Wales en was het Harry die teleurgesteld naar huis ging. 

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--