Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietig nieuws: Sarah Ferguson heeft opnieuw kanker

22 januari 2024 · Leestijd 2 min

Verdrietig nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew, heeft opnieuw kanker. Na de diagnose borstkanker heeft Sarah nu huidkanker.

Afgelopen juni kwam het nieuws naar buiten dat Sarah Ferguson behandeld is voor borstkanker. Na een succesvolle operatie kreeg de moeder van prinsessen Beatrice en Eugenie een goede prognose. Helaas is er op dit moment een kwaadaardig melanoom vastgesteld bij Sarah.

Huidkanker

Een woordvoerder van de ex-vrouw van de Britse prins Andrew laat aan Britse media weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de 64-jarige Ferguson. Ze wordt verder onderzocht om te kijken of de kanker in een vroeg stadium is ontdekt. "Het is duidelijk dat een nieuwe diagnose zo kort na de behandeling voor borstkanker verontrustend is, maar de hertogin blijft vol goede moed. "De kanker werd ontdekt nadat Ferguson enkele moedervlekken liet verwijderen.

Lees verder onder de foto. 

eugenie, beatrice, sarah
Sarah Ferguson met haar dochters prinses Beatrice en prinses Eugenie.

Operaties binnen het Britse koningshuis

Het nieuws dat Sarah huidkanker heeft komt kort op andere zorgelijke berichten uit het Verenigd Koninkrijk. Zo kwam afgelopen week naar buiten dat Catherine, de prinses van Wales een geplande buikoperatie is ondergaan waar zij wekenlang van moet herstellen. Verwacht wordt dat de prinses van Wales pas na Pasen haar werkzaamheden als werkende royal weer oppakt. Catherine herstelt momenteel in het ziekenhuis. 

Op diezelfde dag maakte koning Charles bekend dat hij binnenkort onder het mes gaat vanwege een vergroot prostaat, maar gelukkig gaat het volgens koningin Camilla prima met Charles. Dat de koning zo openhartig is over deze behandeling werpt zijn vruchten af, want het heeft geleid tot meer dan een verdubbeling van het aantal mannen dat controleert of ze risico lopen op prostaatkanker.

Foto's / Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--