Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Winterachtige foto's: déze royals vieren Pasen in de sneeuw

1 april 2024 · Leestijd 2 min

Terwijl we hier in Nederland wachten op het echte voorjaarsweer, lijkt dat in Scandinavië nog ver weg. Voor de royals mag dat de pret niet drukken, want ze trokken er de afgelopen dagen lekker op uit. Zo kwam het dat de Zweedse royals tijdens Pasen een sneeuwachtige natuurwandeling maakten. Bekijk de foto's hieronder.

Koning Charles en zijn familieleden waren op eerste paasdag in de kerk te vinden. Het gezelschap woonde namelijk een paasmis bij in de St George's Chapel, vlakbij Windsor Castle. In Zweden besloten de royals dat anders aan te pakken, want ze zochten de frisse buitenlucht op. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia deelden op Instagram een foto van hun wandeling door de sneeuw. "Vrolijk Pasen vanuit Jämtland!", luidt de tekst onder de foto.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Carl Philip, de zoon van het koningspaar, deelde via Instagram ook foto's vanuit de sneeuw. Vermoedelijk brachten hij en zijn vrouw prinses Sofia Pasen door met Carl Gustaf en Silvia, ook al is dit niet officieel bevestigd.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Margrethe

De eerste paasdag van koningin Margrethe leek wat meer op die van de Britse koninklijke familie. In de kathedraal van Aarhus woonde de moeder van koning Frederik een paasmis bij. Omdat Margrethe geen koningin meer is, was haar aankomst bij de kerk was "veel rustiger en discreter" dan in eerdere jaren. Zo stond er bij de deur niemand op haar te wachten en leek de koningin volgens Deense media meer op "een gewone kerkganger".

Margrethe_2024
Koningin Margrethe betreedt de kathedraal, januari 2024.

Beeld: ANP, Instagram - @kungahuset/@prinsparet

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--