Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De serie Máxima is in première gegaan, dit wil je erover weten

16 april 2024 · Leestijd 2 min

De serie over het leven van een jonge Máxima is gisterenavond in première gegaan in Tuschinski, Amsterdam. Ook Blauw Bloed was erbij en mocht alvast de eerste twee afleveringen bekijken. Dit wil je over de dramaserie weten.

Hoofdrolspelers

De belangrijkste rol is weggelegd voor de Argentijnse actrice Delfina Chaves. Zij speelt de rol van onze jonge koningin Máxima. Om in de rol van onze koningin te duiken, moest Chaves de Nederlandse taal eigen maken. Aan de Nederlandse acteur Martijn Lakemeier de eer om de jonge Prins van Oranje, Willem-Alexander, te spelen. Hij noemt het verhaal van Willem-Alexander en Máxima "er een uit duizenden". "We hebben geluk dat zij onze koning en koningin zijn. Niet elk land heeft een koningspaar met zo'n bijzonder verhaal", zei de acteur bij de bekendmaking van de cast in 2023.

Lees verder onder de foto.

maxima serie
Martijn Lakemeier en Delfina Chaves op de première van de serie in Amsterdam.

Ook prinses Beatrix, in de serie is zij nog koningin, en prins Claus komen in de serie voor. Actrice Elsie de Brauw vertolkt de rol van Beatrix, de Duitse acteur Sebastian Koch speelt in de serie prins Claus. Hier lees je meer over deze acteurs.

Lees verder onder de foto.

Maxima-videolandserie6
Máxima en koningin Beatrix lopen door een tuin in de serie Máxima.

Het plot

De zesdelige serie Máxima is gebaseerd op Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten dat in november 2021 verscheen. De serie gaat, net als het boek, over de jonge jaren van de Nederlandse koningin in haar geboorteland Argentinië, haar tijd in New York en de periode waarin ze Willem-Alexander leert kennen en naar Nederland vertrekt.

Lees verder onder de foto.

Maxima new York jong
Máxima in New York eind jaren negentig.

Internationale interesse

De serie is eerder al in wereldpremière gegaan in Cannes en dat is niet zomaar iets. De serie is daarnaast aan meerdere internationale filmbedrijven verkocht, waaronder het Kroatische HRT en streamingplatform Max in Latijns-Amerika. Vanochtend werd bekend dat er ook een tweede seizoen van de serie wordt gemaakt.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk de trailer

Nieuwsgierig naar de serie? In de trailer krijg je al een tipje van de sluier.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP/Videoland

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--