Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van hertogin tot prinses van Wales: zo transformeerde Catherine's stijl

26 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Zeg maar dag tegen de jurkjes en hállo tegen de stijlvolle broekpakken. Sinds Catherine prinses van Wales is, is ze een compleet nieuwe weg ingeslagen met haar stijl en heeft ze zich ontpopt tot toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk.

Toen Catherine nog als hertogin van Cambridge door het leven ging, zagen we de vrouw van William vooral in jurken, rokken, skinny jeans en lange jassen tijdens werkbezoeken. Maar nu ze de prinses van Wales is, hangt ze deze kledingstukken weer iets vaker terug in de kast. We zien haar bijna alleen nog maar verschijnen in een wijde broek en bijpassend jasje. En samen met haar nieuwe haarstijl is de metamorfose compleet. 

Lees verder onder de foto.

catherine-prinses-van-wales

Nieuwe titel = nieuwe garderobe

Catherine heeft een collectie mooie jurken met print en skinny jeans. Hoewel ze deze items nog steeds draagt, laat ze deze steeds vaker links liggen en kiest ze voor een andere outfit. Sinds ze prinses van Wales is heeft ze een nóg belangrijkere rol als 'senior royal' en daar past ook een volwassen stijl bij. Als alle camera's immers op je gericht zijn, moet je er dan ook uitzien om door een ringetje te halen. Catherine weet daar gelukkig wel raad mee. 

Catherine's stijl als hertogin van Cambridge

Voordat Charles koning van het Verenigd Koninkrijk werd, was Catherine hertogin van Cambridge. In die tijd droeg Catherine vooral veel jasjurken met een A-lijn pasvorm. Ook zagen we Catherine in veel kleine prints voorbijkomen, vooral de stippen waren populair. Bekijk deze rits aan polkadots outfits maar eens! 

Lees verder onder de foto's. 

Catherine stijlontwikkeling
Catherine in 2019 op bezoek bij Bletchley Park.
Catherine stijlontwikkeling
Catherine stijlontwikkeling

Catherine's stijl als prinses van Wales

Bij een nieuwe rol hoort een nieuwe garderobe, zo lijkt de prinses van Wales gedacht te hebben. Sinds het aantreden van koning Charles heeft Catherine een hoop nieuwe blazers en broeken - vooral met hoge taille en wijde broekspijpen - aangeschaft. Super praktisch, want ze kan de jasjes en broeken op veel verschillende manieren combineren.

Lees verder onder de foto.

Catherine broekpak

Met een ander shirt eronder of een andere broek bij een jasje creëert ze zo een nieuwe outfit. En de kledingstukken zitten ook nog eens perfect, niets is te klein of te groot. We zien haar de afgelopen weken alleen nog maar in de broekpak. Zou dit haar nieuwe uniform zijn? 

Lees verder onder de foto.

Catherine broekpak

En wat draagt ze dan als ze geen pak draagt? Waar Catherine voorheen nog de voorkeur gaf aan een losser zittende jurk, zien we haar nu steeds vaker in een strakker silhouet, zoals tijdens de reis naar Boston in de Verenigde Staten eind 2022. Of zoals deze rok en trui combinatie die ze tijdens een werkbezoek in oktober draagt. 

Lees verder onder de foto's. 

Catherine stijlontwikkeling
De prinses van Wales draagt tijdens een bezoek in Nottingham een strakke trui en rok set.
Catherine, prinses van Wales, stijlontwikkeling
Catherine tijdens een driedaags bezoek aan Boston.

Wat betreft kleuren heeft de prinses van Wales een bonte mix, al kiest ze tegenwoordig vooral voor een donkerder pallet zoals donkergroen, koningsblauw, aubergine of okergeel. Maar dat kan natuurlijk ook aan de herfst liggen.

Catherine stijlontwikkeling
Catherine stijlontwikkeling

Foto's: ANP

Dit zijn de favoriete modemerken van Catherine

Lees ook over:

Dit zijn de favoriete modemerken van Catherine

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--