Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze leuke surprise kreeg prinses Beatrix van haar drie zoons

25 november 2023 · Leestijd 2 min

Misschien ben je op dit moment druk aan het knutselen om voor je naaste een mooie surprise in elkaar te zetten. Ook in de Nederlandse paleizen wordt druk geknutseld. Prinses Beatrix kreeg in het verleden deze toepasselijke surprise van haar drie zoons, Willem-Alexander, Friso en Constantijn.

Dat de Oranjes Sinterklaas vieren weten we inmiddels. Prins Constantijn gaf vorig jaar in een interview bij Goedemorgen Nederland een leuk inkijkje in hoe ze de feestdag vieren. Voorheen was het gezin van Constantijn en Laurentien druk bezig  met het maken van surprises, maar tegenwoordig houden ze het bij het schrijven van gedichten. 

Lees verder onder de foto. 

sinterklaas-beatrix
Prinses Beatrix en prins Claus ontmoeten spontaan Sinterklaas (23 november 1966).

“Nu zijn alle kinderen uit huis, dus hebben ze gevraagd of we het zonder surprises kunnen doen én alleen met gedichtjes, maar normaal gesproken maken ze daar heel veel werk van”, zegt de prins in het interview. Gravin Eloise deelde vorig jaar al leuke beelden van hun Pakjesavond. En prinses Laurentien speelde zelfs een rol in een Sinterklaasfilm. 

Leuke surprises voor prinses Beatrix

Toen prins Constantijn nog jong was, vierde hij ook Sinterklaas met zijn ouders en boers. Destijds werden alle toeters en bellen uit de kast getrokken om leuke surprises te maken voor onder andere prinses Beatrix. En dat lukte! Prins Willem-Alexander, prins Friso en prins Constantijn pakten uit met een wel heel bijzondere surprise. 

Lees verder onder de foto. 

Ariane-Amalia-Alexia-Sinterklaas.jpg

De drie prinsen gaven hun moeder namelijk een vilten hoedje bekleed met crêpepapier, versierd met pijpenragers en kippengaasvoile. Allemaal in de kleuren van het Koninklijk Huis. Een hoed in de stijl van prinses Beatrix dus, hoe creatief is dat? 

Ook kleindochter Leonore is erg creatief geweest en gaf haar oma een surprise van Kasteel Drakensteyn cadeau. Ook prinses Beatrix zou graag mee knutselen, al is het maken van gedichten meer haar ding. "Als het kan nodigen we haar ook uit. (...) Ze is heel goed in gedichtjes", zegt prins Constantijn over zijn moeder. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--