Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tirza selecteert: dé 5 online nieuwtjes van de week

25 april 2020 · Leestijd 4 min

Een kijkje in de werkkamer van het koningspaar, de verjaardagsfoto’s van de jongste Cambridge-telg, en voorlezende prinsessen. Er gebeurde afgelopen week weer genoeg op het gebied van royaltynieuws. Online redacteur Tirza maakt een selectie.

1. Even binnenkijken

Wa-max-thuiskantoor.jpg

Heel veel Nederlanders werken op het moment thuis. Ook het koningspaar. Ze videobellen via hun iPad wat af met allerlei organisaties. Nu weten we ook hoe dat eruit ziet. Maandagmiddag werden we op de redactie verrast met deze fantastische foto’s van het koningspaar achter hun bureaus.

Als royaltywatchers zijn wij dan direct nieuwsgierig wat er, naast de koning en koningin, allemaal te zien is. Daarom wijdden we daar een apart artikel aan.

2. Voorlezende prinsessen

Sinds de coronacrisis zijn de royals online zichtbaarder dan ooit, bijvoorbeeld in video's. Zo ook de Spaanse prinsessen Leonor en Sofía. Als eerste jonge royals hielden zij een toespraak over het coronavirus, speciaal voor de kinderen in Spanje. “Je hoeft niet volwassen te zijn om de moeilijkheden te zien waar we in Spanje en andere landen doorheen gaan”, zegt Sofía. Leonor vult haar aan: “Veel kinderen hebben hun grootouders of andere familieleden verloren. Zij hebben het heel moeilijk.” Vervolgens bedanken de prinsessen “de mensen die ons helpen en voor ons zorgen”. Wat een mooie actie!

Bekijk hier de speech (in het Spaans)

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ze deden ook nog mee aan iets anders: een virtuele voorleesmarathon om de cultuursector in Spanje te steunen. Ze lazen voor uit een echte Spaanse klassieker: Don Quichot van Miguel de Cervantes uit de zeventiende eeuw. Naast hun toespraak vond ik het ook mooi om ze in deze rol te zien. Het laat maar zien hoe veelzijdig de prinsessen zijn. Bekijk het hier terug (vanaf het begin van de video).

3. Kleurrijke Louis

Als er iemand in het gezin van de Britse prins William en zijn vrouw Catherine jarig is, dan weet je: er komen nieuwe foto’s. Catherine is een verdienstelijk fotograaf en zet haar kinderen iedere keer heerlijk op de kiek. De jongste telg uit het gezin, Louis, werd afgelopen donderdag twee jaar. We werden getrakteerd op hele kleurrijke foto’s: het prinsje was tijdens de fotoshoot lekker aan het vingerverven. Extra leuk dit jaar vond ik dat het Britse hof ook foto’s van achter de schermen liet zien. En gelukkig maar, daar zagen we prins Louis met de verf op zijn gezicht. Ik kon me al niet voorstellen dat een jongetje van twee met verf op zijn handen níet aan zijn gezicht zou zitten….

4. Koninklijke cupcakes

elizabeth-cupcakes.jpg

Deze week deelde het Britse hof ook nog iets anders, en wel een recept! Eerder kregen we al het recept voor de kerstkoekjes van koningin Elizabeth, deze week is vrijgegeven hoe je de koninklijke cupcakes maakt. 

Op de redactie waren we ook behoorlijk bezig met bakken. Oud-winnares van Heel Holland Bakt Anna Yilmaz heeft een Oranje Boven-cheesecake bedacht voor koningsdagthuis.nl, het online platform waar maandag allerlei activiteiten rond Koningsdag gedeeld kunnen worden. Bak je mee?

5. Online Koningsdag

Aankomstfoto.jpg

En over online Koningsdag gesproken, ook het koninklijk gezin gaan we maandag tóch zien! We hoopten het al, maar gelukkig hoeven we het koningspaar en de prinsessen niet te missen komende maandag. Om 10.00 uur houdt de koning een korte toespraak, om 16.00 uur brengt hij een toast uit. Ik vind het super dat we ondanks dat het grote feest in Maastricht niet doorgaat, op deze manier toch nog een beetje het Koningsdaggevoel krijgen!

Natuurlijk kun je alles volgen via onze website en socials, zoals je van ons gewend bent. Ook is het te volgen via televisie en de socialmediakanalen van het koninklijk huis.

Beeld: Blauw Bloed/ANP/KensingtonRoyal/TheRoyalFamily

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--