Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdrietig nieuws voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima

25 juli 2023 · Leestijd 2 min

Verdrietig nieuws voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima: hun Griekse buurvrouw en goede vriendin van het koningspaar is overleden. Marianna Vardinoyannis is 80 jaar geworden.

De koning en koningin worden op hun vakantie-adres (waar dat ook mag zijn) opgeschrikt door verdrietig nieuws. Marianna Vardinoyannis is namelijk op 80-jarige leeftijd overleden, zo melden verscheidene Griekse media. De Griekse woonde niet alleen naast de vakantievilla van de Oranjes in Griekenland, ze was ook een goede vriendin van het stel. 

Lees verder onder de foto.

ANP-418663807
Marianna Vardinoyannis en Griekse minister Nikos Dendias.

Marianna Vardinoyannis was UNESCO Goodwill Ambassador en deelde Máxima's passie en ambitie. Zo zetten zich allebei in voor behandelingen van kinderkanker. Marianna in Griekenland, koningin Máxima in Nederland. Geen wonder dat de twee het zo goed met elkaar konden vinden. 

Lees verder onder de foto.

Marianna Vardinoyannis_Máxima
2022: Marianna Vardinoyannis ontmoet het koningspaar in Griekenland.

Het koningspaar ontmoette Vardinoyannis nog tijdens hun laatste staatsbezoek aan Griekenland in november 2022. Daar bezochten ze onder andere een oncologische kliniek in Athene, die gefinancierd is door de overleden Griekse en haar man. 

Marianna Vardinoyannis wordt in besloten kring begraven, onbekend is of daar ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij aanwezig zullen zijn. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--